Wat zijn de verschillende soorten van pc-geheugen?

Er zijn verschillende soorten van het geheugen in de computer. De belangrijkste geheugen in de computer is fysiek geheugen of Random Access Memory (RAM). U kunt lezen en gegevens naar RAM te schrijven en het is gevonden op alle computers. Bovendien is de computer Read Only Memory (ROM) en cachegeheugen. Virtueel geheugen in besturingssystemen en desktops, echter niet alle computers virtueel geheugen. Uw computer heeft ook opslaggeheugen of lange termijn geheugen in de vorm van een harde schijf, en kan een floppy disk drive.

Geschiedenis van de Computer Memory

Magnetische drum opslag duikt voor het eerst in 1930 en evolueerde door de 1940 tijdsbestek. Het is de voorloper van de harde schijf. De ontwikkeling van geïntegreerde schakeling technologie begon in 1959 toen transistors op silicium chips werden gezet. Een 1024-bit memory chip werd geproduceerd in 1970 en een verdubbeling van het geheugen dichtheid op chips blijft tot op de dag.

Soorten RAM en ROM

Er zijn drie belangrijke soorten RAM: Synchronous DRAM (SDRAM) draait op 133 MHz tot 180MHz, Double Data Rate SDRAM (DDR) verdubbelt de datasnelheid van SDRAM en Rambus DRAM (RDRAM) seriële memory-technologie met het dubbele van de datasnelheid van SDRAM met een hogere latency of tijd die het duurt om de gegevens uit het geheugen.

Uw computer heeft duidelijke oude ROM en kunnen speciale soorten ROM zoals: programmeerbare chips die u toelaten om een ​​programma op te slaan en niet uitwisbaar of herbruikbaar, wisbaar Programmable (EPROM), die kunnen worden gewist door hem bloot te stellen aan ultraviolet licht, en elektrisch wisbaar programmeerbaar (EEPROM), die kan worden gewist door bloot te stellen aan een elektrische lading.

Functie van de Memory

RAM is samengesteld uit geïntegreerde schakelingen genoemd chips. Elk circuit heeft miljoenen opslaglocaties genaamd cellen. Cellen bestaan ​​uit een transistor en een condensator die samenwerken met behulp van geheugencontroller schakelingen voor lezen en schrijven van gegevens op de computer. De Central Processing Unit (CPU) op uw computer is aangesloten op de memory controller schakelingen via draden die een BUS worden genoemd. Deze technologie bepaalt de snelheid gegevens worden verzonden tussen de CPU en het geheugen controller circuits in uw computer.

Basic rom bevat de kritische instructies nodig is om uw computer op te starten. ROM-geheugen wordt opgeslagen op chips op het moederbord en kan niet worden gewijzigd, gewist of verwijderd. ROM is veel trager dan RAM.

Als uw computer RAM-geheugen vol raakt, virtueel geheugen kicks in. Het besturingssysteem verplaatst de gegevens en programma-instructies van RAM-geheugen op uw harde schijf en toegang tot hen als dat nodig is. Het doet dit door middel van een wisselbestand dat niet wordt beschouwd als onderdeel van uw RAM-geheugen. Virtueel geheugen helpt je korte termijn geheugen in efficiënt te laten werken.

Er zijn twee niveaus van cache die beschikbaar kunnen zijn om je CPU. Niveau 1, de primaire cache, is een kleine hoeveelheid geheugen beschikbaar om de Central Processing Unit (CPU) te ondersteunen gemaakt. Het biedt gemakkelijke en snelle toegang tot de gegevens van de CPU gebruikt consequent. 2 dienen de secundaire cache, zich op een geheugenkaart en de hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de CPU van de computer. Een geïntegreerd circuit op het moederbord regelt het level 2 cache aan de tijd dat je CPU moet wachten op gegevens uit het hoofdgeheugen te beperken.

misvattingen

Aangezien RAM staat voor Random Access Memory, is een misvatting dat ROM niet willekeurig toegankelijk. Echter, random access gedefinieerd als de mogelijkheid om een ​​locatie te lezen in willekeurige volgorde, en je kunt lezen van ROM op die manier, je gewoon niet kan schrijven.

Waarschuwing

Als u nodig hebt om te upgraden of te kopen meer geheugen ervan bewust zijn dat er een verschil is tussen de laptop en desktop-geheugen, meestal de grootte. In het algemeen, een laptop heeft 4 geheugen componenten, en een desktop heeft acht geheugen componenten.