Wat gebeurt er bij het installeren van een nieuwe interne harde schijf?

Wat gebeurt er bij het installeren van een nieuwe interne harde schijf?


Of u nu het vervangen van een beschadigde of verouderde station of gewoon het toevoegen van een nieuwe schijf op uw systeem om uw opslagruimte te verhogen, het installeren van een interne harde schijf een upgrade is bijna iedereen kan uitvoeren. De meeste moderne harde schijven gebruiken de SATA-standaard, die slanke kabels die gemakkelijk te oriƫnteren zijn en aansluiten op de juiste functies. Het enige gereedschap dat je nodig hebt bij het installeren van een nieuwe harde schijf is een schroevendraaier.

Voorbereiding

Ten eerste, een back-up van alle belangrijke bestanden en documenten voordat u een upgrade van uw pc. Als u een oude schijf vervangt, doe dit als een vanzelfsprekendheid, maar een back-up van uw gegevens is een goed idee, zelfs als je net het toevoegen van nieuwe hardware. In de overgrote meerderheid van de gevallen, upgrades gaan snel en soepel, maar het is altijd het beste veilig met informatie die je niet kunt veroorloven om te verliezen zijn. Na het uitschakelen van uw PC, ook de stekker uit het stopcontact om de kans op een elektrische schok te verminderen. Dan kunt u het openstellen van de zaak en aan de slag.

kabels

De volgende stap is om de kabels te bereiden. Als u een harde schijf vervangt, kunt u gewoon de stekker uit het stroom- en datakabels en hergebruiken ze met het nieuwe station. In het geval van een tweede station, moet u een tweede SATA-kabel aan te sluiten op de eerstvolgende beschikbare aansluiting op uw moederbord en selecteer een gratis stekker uit uw voeding. Zorg ervoor dat beide kabels de baai waar u van plan bent om uw nieuwe harde schijf te installeren zal bereiken.

Installatie

Als het verwijderen van een oude schijf, eerste draai de vier schroeven waarmee de schijf op zijn plaats en schuif het station uit het compartiment. Plaats vervolgens de nieuwe schijf in het compartiment en plaats het door alle vier schroeven los inbrengen alvorens ze aanhalen met de schroevendraaier. Als de installatie van een nieuwe schijf, plaats hem in een baai die zo veel luchtstroom tussen de twee harde schijven mogelijk maakt. Sluit de voedings- en datakabels. Sluit uw zaak en sluit de externe voeding, en zet uw computer.

Afronden

Als je alles goed hebt aangesloten, zal het BIOS van uw computer automatisch het nieuwe station te detecteren. Als dit niet het geval, macht alles op en controleer alle aansluitingen weer. Zodra uw systeem de schijf herkent, moet u deze voor het eerste gebruik formatteren. Als u uw primaire harde schijf hebt vervangen, opstarten vanaf uw Windows-installatieschijf te formatteren en de installatie van het nieuwe besturingssysteem, terwijl als het een secundaire schijf die u kunt gewoon opstarten in Windows en formatteren van het venster Computer, gevonden binnen de "Start "menu.