Wat is een Radial Radius-server?

Remote Authentication Dial in Gebruiker Service is een protocol dat gecentraliseerd beheer is voorzien voor aansluiting op en het gebruik van een netwerk. In de context van RADIUS, een radiale server een gegevensbron, gegevens naar inrichtingen op het netwerk aangesloten. Radial RADIUS-servers te beheren toegang tot het netwerk met behulp van authenticatie, autorisatie en accounting.

RADIUS Explained

RADIUS is een client / server-netwerkprotocol gebruikt in combinatie met een Windows of Unix server. Dit protocol wordt aangesloten apparaten in het netwerk en zorgt voor authenticatie, autorisatie en accounting management. De primaire functies van de RADIUS-protocol onder de bescherming van het netwerk via voorafgaande authenticatie van gebruikers en apparaten, waardoor de toegang tot het netwerk en het bijhouden van het netwerkgebruik.

Authenticatie, autorisatie en Accounting

Een radiale RADIUS-server levert de centrale diensten van de authenticatie, autorisatie en accounting. Authenticatie verifieert de identiteit van een entiteit. Autorisatie bepaalt of de entiteit toestemming om de specifieke functie uit te voeren, en de boekhouding gebruik van het netwerk van de entiteit. Deze centrale dienst levert een beveiligingsprotocol die helpt bij het servernetwerk tegen onbekende apparaten of gebruikers die toegang verzoeken tot het netwerk en derhalve schade aan het netwerk veroorzaken. De centrale dienst kan ook toegang tot andere netwerken te reguleren, zoals draadloze netwerken en interne netwerken, met inbegrip van geïntegreerde e-mail, access points, webservers en modems.

RADIUS-servers van de klant

Er zijn vier componenten die een RADIUS-client te bevatten en te communiceren met de radiale RADIUS-server - de toegang tot het netwerk server, de RAS-server, de virtual private network server en het netwerk switch. Omdat deze componenten rechtstreeks met de radiale RADIUS server, elk bij aan de regeling van het toegangsnetwerk als gateway component. In ruil daarvoor, de RADIUS-server reageert met behulp van de commando's, "Accepteren", "Access Weigeren" of "Access Challenge."

overwegingen

Een breed draagvlak heeft bijgedragen aan de populariteit van het protocol tussen ondernemingen en internet service providers. Echter, RADIUS is geen volledig veilig protocol. RADIUS biedt minimale bescherming voor gebruikersgegevens zoals wachtwoorden, groeps-ID's en informatie over het lidmaatschap.