Wat is het doel van een Video Capture Card?

Wat is het doel van een Video Capture Card?


Video capture kaarten zijn computer randapparatuur die u toelaten om input videosignalen van diverse bronnen in uw computer voor gebruik met diverse stukken van audio / visuele software. Ze worden gebruikt voor algemene taken zoals het digitaliseren van zelfgemaakte films of het opnemen van tv-programma's. Ze wijdverspreid en betaalbaar in overleg met de groei van de home digitale media markt en een variëteit aan nu betaalbaar voor persoonlijk gebruik.

Functie

Videobronnen zoals DVD-spelers, videorecorders, videocamera's en televisie-ontvangers kan fysiek worden aangesloten op video capture kaarten. De kaart kan de video-informatie waarover software in de computer. De software kan vervolgens de videogegevens voor een verscheidenheid aan toepassingen waaronder digitale opslag, weergave op het scherm live videosignalen, en transmissie van videosignalen via internet. Voorkomende toepassingen voor video capture-kaarten geplande opname van televisieprogramma's, op internet gebaseerde video-conferencing, het delen en opslaan van home video's en video beveiligingssystemen.

Geschiedenis

Tot in de vroege jaren 1990, video capture kaarten waren te duur toegankelijk voor de meeste thuisgebruikers zijn. Maar door de invoering van het TiVo-systeem in 1999, had digitale video-opname van een haalbaar streven voor veel personal computer systemen. Sindsdien zijn high-end kaarten voor het vastleggen van een resolutie tot 1080p ontstaan ​​om technologieën zoals HDTV en Blu-Ray te vullen.

Identificatie

Video capture kaarten zijn verschillend van gewone computer videokaarten, omdat ze accepteren input, niet uitgevoerd. Echter, sommige kaarten omvatten zowel input en output, en er zijn vele soorten door verschillende geaccepteerd fysieke aansluitingen, zodat het onderscheiden van een capture kaart van een normale videokaart kan een uitdaging zijn. De meeste kaarten zijn voorzien van een symbool of woord naast elke poort die aangeeft of het nu voor ingang of uitgang. De meeste besturingssystemen bieden ook een software tool te inspecteren de beschikbare randapparatuur te zien of een video capture-kaart aanwezig is.

types

Capture kaarten onderscheiden zich vooral door het type van de ingang (en) ze accepteren, en door de manier waarop ze communiceren met uw computer. Video ingang typen zijn composiet, component, kabel-tv, S-Video, VGA, FireWire, DVI en HDMI. Computer-line interface typen zijn interne verbindingen zoals PCI en externe apparaten die worden aangesloten via USB of FireWire. Een ander belangrijk kenmerk is de vraag of een kaart digitaliseert analoge ingangen zoals composiet of kabel-tv, of kan alleen vastleggen digitale inputs zoals FireWire en DVI.

Kenmerken

prestaties Een video-capture-kaart kan voornamelijk worden beoordeeld door de resolutie en frame rate waarmee het kan vangen. Andere functies zijn onder meer gelijktijdige input en output van de video, genaamd Video In Video Out of VIVO, en de steun van meerdere ingangen op één kaart. Daarnaast worden een aantal video-capture kaarten ontwikkeld met bijpassende software pakketten die het meest effectief gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de kaart, en kunnen functionaliteit zoals automatische registratie van de geplande tv-programma's en gelijktijdige controle van meerdere beveiligingscamera's in te schakelen.