Hoe gebruik je Office Live Meeting

Hoe gebruik je Office Live Meeting


Microsoft Office Live Meeting is een web-conferencing software applicatie die het mogelijk maakt om vergaderingen, trainingen en seminars, ongeacht waar de deelnemers zou kunnen vergemakkelijken. Mits ze hebben toegang tot internet, medewerkers, klanten of leerlingen kunnen deelnemen. Als de vergadering moderator, zult u de eerste zijn om de vergadering. Zodra je dat doet, kunt u het opzetten van audio en video, zodat deelnemers kunnen zien en horen, delen van gegevens zoals dia's of grafieken en zelfs de vergadering op te nemen als u wenst.

instructies

1 Neem deel aan de vergadering. Klik op de "Doe mee aan de Meeting" link in de uitnodiging voor de vergadering e-mail of agenda-item. U kunt ook deelnemen aan direct vanuit Microsoft Office Live Meeting. Klik op "Start" en selecteer "Alle programma's." Kies "Microsoft Office Live Meeting 2007." Voer de vergadering, zoals de ID, toegangscode en locatie.

2 Sluit de audio en video. Klik op het pictogram "Voice and Video" en selecteer "Join Audio." Klik op het icoon "Webcam" en selecteer "Start My Video." Dit zullen de deelnemers in staat stellen om te zien en horen tijdens de vergadering.

3 Deel bestanden en andere informatie die tijdens de vergadering. Klik op de "Inhoud" venster en selecteer "Share". Om een ​​bestand te delen, klikt u op 'Deel een Program "en selecteer" Open een nieuw programma. " Navigeer naar het bestand dat u wilt delen en klik op "Open." Om uw bureaublad te delen, klikt u op 'Deel uw Desktop "en selecteer" All ". Klik op de "End Sharing en terugkeren naar Live Meeting" icoon om te stoppen met een bestand of andere informatie te delen.

4 Noteer de webconferentie. Klik op het "Opnemen" ruit en kiezen waar u de opname op te slaan. Klik op "Opties" en kies de naam van de vergadering. Klik op "Record" om de opname te starten. Klik op "Opname stoppen" aan het einde van de vergadering en klik vervolgens op "Opname opslaan." De inhoud vergadering zal binnen 24 uur beschikbaar zijn.

5 Beheren aanwezigen. Klik op 'Deelnemers' op de taakbalk aan de "Deelnemers" venster te bekijken. Kies een soort optie in het "Arrange Met" box aan de lijst van aanwezigen sorteren. Nodig meer aanwezigen door te klikken op het pictogram "uit te nodigen" en het kiezen van een methode van een uitnodiging, zoals "E" of "Phone." Rechtermuisknop op de naam van een deelnemer en kies "Bevorder om Presenter" aan die persoon op te treden als presentator in te schakelen. Rechtermuisknop op de naam van een deelnemer en kies "Verwijderen uit Meeting" naar die persoon uit de vergadering te verwijderen.