Hoe maak je een Bootable Disk op XP Maak

Windows XP introduceerde de bootable CD aan hun lijn van Windows-besturingssystemen. De eenvoudig te bootable floppy disk te maken stierf met Windows ME. Omdat de floppy drive is sterven uit zo ook de technologie om ze te gebruiken om eenvoudige taken uit te voeren. Echter, de bootable floppy is niet helemaal dood. Nu moet de gebruiker de bootable floppy vanuit het niets te maken. Dit zal een beetje werk te nemen, maar het zal helpen de gebruiker om op te starten vanuit een floppy drive, zoals ze vroeger deden.

instructies

1 Plaats een vooraf opgemaakte diskette in de A: \ drive. Plaats de Windows XP-cd in de cd-rom-drive.

2 Kopieer het Ntldr en Ntdetect.com bestanden uit de map I386.

Klik op de knop "Start" op de taakbalk. Klik op ". Run" Type <stationsletter>: \ i386 "en klik op de knop" OK ". Stationsletter de stationsletter van de CD-ROM drive. De driveletter kan een: \ als u het kopiëren van de bestanden van een floppy drive, of C: \ als je op ze te kopiëren vanaf een computer. Dit brengt u naar de map I386.

Als u het kopiëren van de bestanden van een andere computer te controleren of het dezelfde versies van Windows XP als de computer waarmee u het creëren van de bootable schijf.

Om de bestanden te kopiëren gewoon met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Kopiëren" uit het drop-down menu. Ga naar het diskettestation (A: \), klik met de rechtermuisknop open ruimte en selecteer de "Plakken" optie in het drop-down menu.

3 Maak het bestand Boot.ini. De eenvoudigste manier om dit te doen is om het bestand te kopiëren van een andere computer, maar je hebt geen toegang tot een andere computer met Windows XP kunt u het bestand handmatig te maken.

Klik op de knop "Start". Klik op "Run." Type "notepad" en klik op de knop "OK". In Kladblok typ de volgende tekst:

[Boot loader]
Timeout = 30
Default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows
[besturingssysteem]
Multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows = "<besturingsysteem>"

Besturingssysteem is de versie van Windows XP die u draait. Als u werkt met Windows XP Home Edition dan de lijn ziet er als volgt uit:
Multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows = "<Microsoft Windows XP Home Edition>"

Klik op de "File" menu-item en selecteer de "Opslaan als" optie.
Selecteer de een: \ schijf als de plaats om het bestand op te slaan, en de naam van het bestand "Boot.ini" zonder de aanhalingstekens.
Klik op de knop "Opslaan".

4 Test de nieuw gecreëerde bootable floppy disk. Plaats de disk in de floppy, als deze er nog niet, en start de computer opnieuw op te starten.

Hints

  • De bovenstaande procedure werkt niet voor een SCSI-harde schijf. Een kleine wijziging moet worden aangebracht in de boot.ini voor een goede werking van SCSI-apparaten. Vervang de 'Multi (0)' met 'scsi (0) om de bootable schijf met een SCSI-apparaat.
  • Deze procedure zal werken op zowel Microsoft Windows XP Home Edition en Microsoft Windows XP Professional.
  • Dit artikel is geschreven voor ervaren computergebruikers. Als je niet vertrouwd bent met geavanceerde probleemoplossing dan kunt u een professional te krijgen om deze procedure uit te voeren voor jou.