Welke mappen moeten worden CHMOD in Joomla?

Wanneer u het Joomla Content Management Systeem te installeren, de toepassing vereist specifieke beveiligingsinstellingen op de mappen die wijziging en de communicatie regelmatig nodig. Andere mappen moeten worden beveiligd om hen te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen. Standaard wordt de bestandsstructuur al beveiligd, zodat u de instellingen moet wijzigen voor specifieke mappen om de installatie te voltooien.

directories

Er zijn vijf mappen in het Joomla platform dat speciale bevoegdheden nodig wanneer u de bestanden op de server te installeren. De "images", "media" en "uploadfiles" mappen in de root directory van het platform nodig veranderingen net als "componenten", "modules", "taal" en "templates", die ook in de root directory zijn. In de "Administrator" directory, "back-ups" vereist een aanpassing net als het "configuration.php" bestand in de map "Components".

Vereiste instellingen

Elk bestand is een kenmerk van de drie nummers die de beveiligingsinstellingen te vertegenwoordigen. Deze instellingen vertegenwoordigen lezen, schrijven en uitvoeren permissies voor het bestand op basis van de gebruikersaccount die probeert om toegang te krijgen tot de bestanden. De mappen in de root directory vereisen instellingen van "707", die volledige machtigingen toewijst aan de user accounts en gastaccounts, maar helemaal geen toegang tot de groep user accounts. De twee mappen in de "Administrator" bestandsstructuur ook "707" instellingen vereisen. Wijzig de "configuration.php" bestand met de instellingen van de "744", die volledige toegang tot de gebruiker niveau met alleen-lezen toestemmingen voor iedereen biedt.

Command Prompt

Als uw bestanden op een server die de toegang console biedt zijn opgeslagen, stelt u het bestand machtigingen van een opdrachtregel. Gebruik de opdracht "CHMOD" om de instellingen op te geven. De syntaxis van de opdracht is als volgt: ". Chmod permissies bestandsnaam" Als voorbeeld, in deze installatie, start u de console en navigeer naar de map met uw Joomla bestanden. Als u machtigingen voor de "media" directory te veranderen, voert u "chmod -R 707 media." De toegevoegde "R" is een label dat aangeeft om de instellingen recursief veranderen, zodat alle bestanden en mappen in de map worden ook gewijzigd.

beheer Panel

Als u Joomla op een server dat u de console niet kunt gebruiken voor het installeren, uw hosting paneel is de beste manier om de instellingen te wijzigen. Lanceer het paneel dat u normaal gebruikt om uw hosting account beheren en toegang te krijgen tot de file manager. Gebruik de controles die door uw hosting bedrijf om de beveiligingsinstellingen te wijzigen. U kunt ook de toestemming controles in uw FTP programma om de bestanden aan te passen.