Hoe schrijf ik een script code

Hoe schrijf ik een script code


U kunt een script code te schrijven door eerst te bepalen welke soort je wilt uitvoeren. De twee meest voorkomende soorten script worden "JavaScript" en "Visual Basic" of "VB" script genaamd. Leren van deze licht programmeertalen is bijna als het leren van een vreemde taal. Elk heeft regels te volgen, en met een beetje oefening, zult u in staat om een ​​script code vakkundig te schrijven.

instructies

Schrijf Script Code

1 Formatteren uw webpagina. Je moet nadenken over hoe je wilt patroon uw webpagina voordat u een script code te schrijven. Laat uw web-pagina bestand te openen voordat u een script code te schrijven, ook. Doe dit door simpelweg een bestand met Kladblok of uw code-editor te openen. Als u niet beschikt over een editor hebben, zal de Notepad applicatie op uw computer net zo goed werken. Je hoeft alleen maar voorzichtig zijn hoe je je script te schrijven, want er is geen software om eventuele fouten te vangen zijn. Vervolgens plaats je script tussen ofwel het hoofd of body-tags. Tags punthaken om hen heen te hebben en ziet er als volgt: "<head> </ head>" of "<body> </ body>."

2 Vertel uw computer welk type script dat u wilt. Aan het begin van het schrijven van een script, moet je een computer welke taal zij zullen lezen vertellen. Typ het woord "type" en zet dan een gelijk-teken direct rechts. Schrijf "text / javascript" of "text / vbscript" daarna. Zorg ervoor dat u de hoek tussen haakjes en aanhalingstekens te plaatsen rond uw woorden, als goed. Uw script moet er zo uitzien: "<script type =" text / javascript "> </ script>." Als u uw script te veranderen, vervang gewoon javascript met "vbscript."

3 Gebruik "document.write" met haakjes en plaats de woorden die u wilt na te lezen. Plaats de juiste opdracht taal tussen de open en gesloten scripttags. Zowel JavaScript en VBScript patroon de taal op dezelfde manier. De woorden "document.write" betekent gewoon dat een computer gaat om een ​​document te schrijven om te lezen wat woorden die je vertellen het aan. Je eerste lijnen zal verschijnen: "<script type =" text / javascript "> document.write (" Dit is de tekst die wordt weergegeven wanneer een webpagina wordt geopend. ") </ Script>." Het is een goed idee om de document.write lijn te plaatsen op de volgende rij voor de consistentie. Javascript vereist ook een puntkomma aan het einde van een scriptregel ook. VBScript heeft niet aan deze eis.

4 Typ "var" voor een variabele als u wilt een dateline script uit te voeren. Zowel JavaScript en VBScript laat je een beetje "flare" toe te voegen aan je script schrijven. Schrijf een script code om een ​​datum en tijd opdagen bij de bovenkant van uw pagina. Je moet je de variabele een naam te geven en schrijf haakjes aan het einde van de naam als volgt: ". Date ()" Er is geen groot complex reden hiervoor, maar een stijl-standaard vooral. Wilt u JavaScript soort gebruiken. Var d = new Date () "Vergeet niet om een ​​puntkomma te plaatsen na het einde haakjes Nogmaals, dit is slechts een stijl-standaard alle ontwikkelaars over eens om het schrijven van een script code een beetje makkelijker voor. . iedereen wereldwijd Verder, vergeet dan niet om uw document.write taal te gebruiken en vervolgens een "d" binnen een set van haakjes als volgt: ". (d)" je kon echt noem maar bij elke letter, maar vergeet niet om houden de naam consistente het zal een stuk makkelijker om te onthouden als je script code wordt het heel lang een script schrijven code voor dit als volgt:.. "document.write (d) ;."

Hints

  • Plaats uw script code tussen de "<head> 'tags om uw code in staat te lopen wanneer een pagina wordt geopend.
  • Zorg ervoor dat zowel open als gesloten tags gebruiken wanneer u een script code te schrijven. U kunt talrijke "error" berichten ontvangen als je dat niet doet. Het is vaak moeilijk om een ​​fout in het script code te ontcijferen, vooral als het script voor meerdere pagina's.