Leg Random Access Memory

Leg Random Access Memory


RAM maakt een essentieel onderdeel van de effectieve werking van een computersysteem. De mogelijkheid om informatie voor toepassingen en besturingssystemen nodig handhaven kan de moderne computer snel en efficiënt werken met informatie.

Geheugen

De twee hoofdvormen computergeheugen omvatten ROM en RAM. ROM (Read Only Memory), die de fundamentele hardware operaties loopt, verandert nooit de inhoud ervan. RAM (Random Access Memory), anderzijds, houdt aanwijzing terwijl de computer werkt.

RAM-functies

RAM dient als 'vluchtig' geheugen, waardoor het geheugen in een als een noodzakelijke capaciteit voor het besturingssysteem en programma's te bedienen.

types

Alle RAM valt in twee categorieën. Dynamic RAM of DRAM, moet continu de inhoud ervan de aanwijzingen herinneren vernieuwen, terwijl de statische RAM of SRAM, kan de instructies te houden zonder verfrissend.

Cachegeheugen

Cachegeheugen is een soort organisatorische brug tussen de RAM en de processor. De cache verhoogt de efficiëntie van berekeningen door het voeren van de gegevens van het RAM naar de processor in de precieze volgorde dat de processor nodig heeft.

Ontwikkeling

RAM-vereisten groeien als computers evolueren. PC Tech Guide merkt op dat tussen 2000 en 2007, de typische hoeveelheid RAM computers werden verkocht met als paddestoelen uit 128 Megabytes tot 2 Gigabytes.