Hoe kan ik het LCD-scherm Fix op een Laptop

Hoe kan ik het LCD-scherm Fix op een Laptop


Een laptop LCD-scherm mogelijk niet goed als één van de twee samenstellende elektronische componenten gaan slecht. Meestal kan het probleem worden verholpen door reparatie of vervanging van de achtergrondverlichting of de omvormer. Om te controleren of het probleem ligt bij het scherm, sluit u de laptop op een extern beeldscherm systeem, zoals een desktop monitor. Als de externe monitor werkt prima, dan betekent dit dat het scherm van de laptop is gebroken en moet worden gerepareerd.

instructies

Werkwijze

1 Schakel de laptop uit en trek de stekker uit het AC-stopcontact. Draai de computer om en verwijder de batterij behuizing op de batterij uit de kamer te verwijderen.

2 Zoek schroeven langs de bezel (kunststof kozijn grenzend aan het LCD-paneel) en verwijder ze. Er kunnen rubberen afdichtingen over de schroeven die je zal moeten wrikken los om toegang te krijgen tot de schroeven eronder. Sommige laptops kunnen ook de schroeven aan de zijkant van het LCD-scherm. Verwijder al voordat u verder gaat.

3 Trek het frame van het scherm af. Plaats een vinger tussen de plastic frame en het LCD-scherm en werk je weg langs de omtrek te vergrendelingen los te maken. Laat alle sloten te bevrijden van de LCD-paneel van de behuizing van de laptop. Om schade te voorkomen, vermijd het gebruik van een scherp voorwerp in de buurt van een LCD-scherm.

4 Koppel de videokabel en de voedingskabel van de achterkant van het LCD-scherm, en neem het toestel uit de laptop. Zoek en controleer een kleine groene bord bevestigd aan de onderkant van het scherm - dit is de omvormer paneel. Als aansluitingen aan beide zijden los, bevestig ze stevig vast en controleer of voor weergave. Als het scherm nog steeds leeg, neem het onderdeel uit en test op een werkende LCD-monitor. Als de werkende monitor niet beelden na het installeren van de omvormer wordt weergegeven, betekent dit dat het probleem ligt bij de omvormer en dat het moet worden vervangen.

5 Als u een nieuwe inverter installeren en nog steeds krijgen geen foto's, moet u backlight problemen en op te lossen. Zoek een lange, dunne TL-buis aan de zijkant van het LCD-scherm en demonteer deze van het beeldscherm. Verwijder rubber tabs aan beide leads (uiteinden) en controleer op losse verbindingen. Als er losse, soldeer ze op stevig. Als het scherm nog steeds niet werkt, vervang dan de buis met een nieuwe. Op dit punt, heb je zowel de omvormer en de buis door te controleren op losse verbindingen getest en vervangen beide componenten.

6 Monteer de laptop door het monteren van het LCD-scherm in de laptop frame en zet alle schroeven weer aan. Schakel de laptop. Het moet nu beelden tonen hier met volledige helderheid.

Hints

  • Als je moet een lcd-onderdelen te vervangen, raadpleegt u het etiket op de component voor de fabrikant referentienummer. U kunt de reserve-nummer gebruiken om onderdelen rechtstreeks van de fabrikant of van een andere bron te bestellen. Probeer nooit om een ​​onderdeel te installeren zonder eerst de compatibiliteit met uw laptop, als het serieus de computer kunnen beschadigen. Gebruik nooit generieke onderdelen, voor betere prestaties en duurzaamheid.
  • Als u nog overgebleven onderdelen zoals kabels en schroeven na het monteren van de laptop, het betekent dat je hebt het niet goed gedaan. Een slecht gemonteerde elektronische component is gevaarlijk en je moet het probleem onmiddellijk te verhelpen.