Hoe maak je een Westell Modem 6100F Problemen

Hoe maak je een Westell Modem 6100F Problemen


De Westell 6100F apparaat is een DSL-modem gebruikt door verschillende grote breedband providers, waaronder Verizon en AT & T. Zoals bij andere DSL modems, de inrichting is vatbaar voor verbinding problemen die afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het identificeren van mogelijke problemen met de Westell 6100F kan helpen herstellen van een niet-functionerende DSL-verbinding.

instructies

1 Schakel de modem uit met behulp van de schakelaar of loskoppelen van de stroombron. Na 15 seconden en zet de modem weer aan. Laat ongeveer 45 seconden voor de modem naar de DSL-verbinding te synchroniseren, en probeer opnieuw verbinding te maken met het internet.

2 Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten, en dat de DSL-lijn filters op hun plaats zitten. Losse of losgekoppelde kabels kunnen de DSL-verbinding te verstoren. Ontbrekende filters kan een slecht signaal en moeite het synchroniseren van de DSL-lijn veroorzaken.

3 Controleer de netwerkadapter van de computer voor een goede werking. De groene LED lampje op de netwerkadapter van de computer moet branden als de kabel tussen de computer en de modem goed is aangesloten.

4 Sluit alle aangesloten computers op het netwerk. Herstart en probeer het opnieuw elke computer afzonderlijk aan een potentieel probleem bronnen te isoleren. Kwesties zoals conflicterende netwerkadressen door computers die dezelfde netwerkverbinding kunnen veroorzaken internetverbinding mislukkingen.