Hoe te String QBasic om meerdere regels

QBasic is een oudere taal voor MS-DOS toepassingen en is vergelijkbaar met Visual Basic. QBasic kunt u strings, welke variabelen die alfanumerieke waarden, zoals een naam of een adres bevatten definiëren. String om meerdere regels, moet u de variabele creëren, toewijzen een waarde en vervolgens toewijzen van de string een toegevoegde waarde op een nieuwe regel. Dit is gunstig als je een lange reeks die u wilt creëren, zoals het breken van de string in meerdere regels maakt het makkelijker om de code te lezen.

instructies

1 Klik met de rechtermuisknop QBasic bestand dat u wilt bewerken. Selecteer 'Openen met'. In de lijst met programma's weergegeven, klikt u op "Notepad", gevolgd door "Open." Uw code bestand wordt geopend in Kladblok.

2 Maak het variabele. Voordat u een string kan maken, moet u een variabele definiëren. Typ de volgende code in het bestand:

Dim string $

3 Wijs de nieuwe string variabele met een waarde. Bijvoorbeeld, als je wilt om een ​​eerste en laatste naam toewijzen aan de variabele, kunt u eerst de eerste naam toewijzen. Typ de volgende code in het bestand:

Laat string $ = "Joe"

4 Voegt meer tekens aan de string variabele. Om een ​​string toe te voegen aan een bestaande reeks, gebruik de "&" karakter. De volgende creëert de variabele waarde "Joe Smith":

Laat string $ = string $ & "Smith"

5 Klik op de "File" menu-item en selecteer vervolgens "Opslaan." String waarden worden opgeslagen in de code.