Hoe te beheren Computer Memory en CPU-gebruik

Als u ervaart uw computer traag of programma's crashen, kon de dader de hoeveelheid geheugen en de verwerking van het gebruik dat uw computer gebruikt worden. Programma's, processen en diensten allemaal gebruik van het geheugen en middelen. Programma's hogging systeembronnen kan invloed hebben op andere delen van uw computer. Echter, kunt u de prestaties van uw computer te verbeteren en goed beheer van het geheugen en CPU-gebruik.

instructies

1 Bewaak uw computer geheugen en CPU-gebruik met behulp van de Task Manager. Toegang tot de Task Manager door ingedrukt houden van de "CTRL", "ALT" en "toetsen DEL". Selecteer "Start Task Manager" uit de lijst. Het venster Windows Taakbeheer verschijnt.

2 Klik op het tabblad 'Performance'. De CPU-gebruik grafiek linksboven toont het percentage van de CPU-gebruik en de Memory grafiek linksonder geeft geheugengebruik. Noteer deze gebruik niveaus en klik op het tabblad "Processen".

3 Sorteer de processen door te klikken op de tab "User Name". Tenzij er meerdere gebruikersaccounts ingelogd op uw computer, de enige processen vermeld, zijn degenen met uw gebruikersnaam en "Systeem." Niet het einde van de processen die zijn gelabeld "System", zoals ze vaak essentiële diensten die het besturingssysteem gebruikt.

4 Ga naar "Start" en typ "msconfig" in het zoekvak. Als u gebruik maakt van een niet-administrator account, kan de gebruiker dialoogvenster Account Control u gevraagd om een ​​beheerderswachtwoord te typen. Als dat zo is, typt u een beheerderswachtwoord in en klik op "Ja." Het venster Systeemconfiguratie verschijnt.

5 Klik op het tabblad "Opstarten". System Configuration vervolgens toont een lijst van niet-Microsoft-processen en programma's die automatisch worden gestart wanneer de computer wordt opgestart. Als u het hulpprogramma voor systeemconfiguratie nooit eerder hebt bezocht, zul je waarschijnlijk zien veel verschillende programma's opgenomen.

6 Schakel het selectievakje naast programma's die u niet herkent, eerder verwijderd of niet wilt uitvoeren wanneer uw computer wordt opgestart. In de meeste gevallen kunt u veilig vinkje bij alle van de programma's in deze lijst. De enige uitzonderingen zijn voor anti-virus software en netwerk-hulpprogramma's die moeten worden uitgevoerd in de achtergrond. Na het vinkje in de geselecteerde startup items, klikt u op "Apply" en "OK". Klik op 'Later opnieuw opstarten. "

7 Voer routine-onderhoud taken op uw computer met behulp van de Windows Disk Cleanup en Windows Schijfdefragmentatie gereedschap door te klikken op "Start", "Alle programma's", "Accessoires" en de map "System Tools". De programma's in de map System Tools kan schoonmaken van tijdelijke bestanden, defragmenteren van uw harde schijf voor een betere toegang tot de gegevens en leeg de Prullenbak.

8 Ga naar "Start" en vervolgens "Configuratiescherm." Het bedieningspaneel wordt weergegeven. Geef de Pictogramweergave door "Kleine pictogrammen" uit het drop-down menu in de rechterbovenhoek. Selecteer "Informatie over prestaties en hulpprogramma's." De informatie over prestaties en hulpprogramma venster weergegeven. Klik op "Stel Visual Effects" in het linker zijpaneel. Het dialoogvenster voor prestaties wordt weergegeven. Selecteer de "Beste prestaties" radioknop om de visuele effecten van Windows te verwijderen. Windows visuele effecten vergen veel rekenkracht en geheugen, zodat het verminderen van die moet de prestaties van uw computer te verhogen. Klik op "OK" als je klaar bent.