5 stappen naar Secure Wireless Access

5 stappen naar Secure Wireless Access


Het aantal draadloze netwerken in huizen en kantoren blijft te wijten aan groeien tot de lage kosten en het gemak van installatie. Het is belangrijk te weten dat draadloze netwerken minder veilig dan bedrade netwerken omdat de gegevens "in de lucht" en beschikbaar voor een drive-by hacker vastleggen. Gelukkig kunt u stappen ondernemen om uw draadloze netwerk veiliger te maken en nog steeds genieten van de flexibiliteit van deze netwerken aan te bieden.

Implementeer Sterkste Encryption Beschikbaar

Draadloos netwerk routers komen meestal met WEP, WPA of WPA2-encryptie protocollen beschikbaar. Deze standaard voor Wired Equivalency Protocol, Wi-Fi Protected Access en Wi-Fi Protected Access-2, respectievelijk. De minst veilige van de drie is WEP te wijten aan het gebrek aan ondersteuning voor langere encryptiesleutels, maar als je router geen WPA of WPA2 ondersteunt, dan WEP is veel beter dan niets. Stel een wachtwoord voor de encryptiesleutel die moeilijk te raden om het moeilijker te maken voor de bad guys inbreken in uw netwerk.

Wijzig Broadcast SSID

De Service Set Identifier is de naam van uw draadloze netwerk dat andere computers gebruiken om verbinding te maken. De typische draadloze router defaults de SSID om de naam van de fabrikant. Het verlaten van deze standaard intact maakt het veel makkelijker voor een hacker om toegang tot het netwerk te krijgen. Verander de SSID om iets zonder betekenis voor iedereen, maar je. Als je echt paranoïde, schakelt u SSID-uitzendingen helemaal. Dit zal ervoor zorgen dat er geen luistervinken zelfs uw naam van het netwerk kunnen zien.

Change Default Router Passwords

Wijzig de standaard router wachtwoord van de typische standaard van "password" om iets anders dat is voor u gemakkelijk te onthouden, maar moeilijk voor een hacker om te raden. Het verlaten van de standaard admin "password" is gevaarlijker gemaakt als je niet de standaard SSID te wijzigen zoals aanbevolen. De standaard administrator informatie is vrij beschikbaar op het internet voor de meeste apparatuur en het verlaten van de wanbetalingen op zijn plaats maakt het hacken van uw draadloze router een picknick.

Schakel draadloze Administrative Access

Het beste is om alle administratie met behulp van de bekabelde Ethernet-poort op uw draadloze router, omdat dit is een beveiligde verbinding. Je moet de administratieve capaciteit uit te schakelen om uw router via de draadloze interface. Wanneer u dit doet je maakt het onmogelijk voor iemand om uw router hacken via het draadloze netwerk en maak onbevoegde wijzigingen.

Schakel MAC-filtering

Media Access Control filtering kunt u een lijst met computers die toegang hebben tot uw netwerk. Eventuele andere computers zijn niet toegestaan ​​om dit te doen, op basis van een identificatie - MAC-adres - gebrand in de toegang tot het netwerk kaart. Hoewel dit een goede stap te nemen, is het belangrijk te weten dat MAC-adressen kan worden vervalst door de bepaalde en ervaren hacker.