Wat is een Data Entry taak?

Wat is een Data Entry taak?


"Data entry" beschrijft een breed scala van computer-gerelateerde administratieve werk. Aan de ene uiterste is bulk gegevensinvoer van vormen, die blind typen, snelheid en het vermogen om te blijven gedurende lange perioden in een repetitieve taak behelst. Aan het andere eind van de schaal, gegevensinvoer omvat alle soorten beroepen, de noten in een computersysteem.

formulieren

Een gemeenschappelijk element gegevensinvoer taken is het model over de computergebruiker. Een toepassing bevat een scherm of een aantal schermen, zowel vaste tekst (genoemd standaardtekst) en datavelden. Het scherm waarin gegevens tezamen wordt ingevoerd wordt een "vorm" en het moet worden ontworpen om soortgelijke soorten informatie, bijvoorbeeld een formulier voor data klant persoonsgegevens van de cliënt samen (naam, geslacht, leeftijd, enz.) en adresgegevens worden samen getoond. De meeste velden in gegevensinvoerformulieren bevatten validering, of een beperking van de mogelijke waarden in elk veld kan worden ingevoerd.

Veldtypen

Grote volumes data entry taken gebruiken formulieren die nauw aansluiten bij het brondocument, zoals een vragenlijst of een aanvraagformulier. Formulieren ontwerpers hebben verschillende methoden beschikbaar om te gebruiken voor het invoeren van gegevens velden, echter met hoge snelheid typiste zou worden door iets anders dan een gewone tekstveld vertraagd. De andere typen velden die in data-entry formulieren worden weergegeven, zijn keuzelijsten (met een vooraf ingestelde lijst met waarden in een drop-down box), radio knoppen (waar de gebruiker activeert een van een beperkte set van alternatieven) en selectievakjes (bepaling van de box betekent "ja", laat het leeg betekent "nee"). Deze vereisen allemaal manipulatie met een muis. Het mengen van het formaat van data entry velden (een platte tekst veld wordt gevolgd door een selectievakje, dan een paar platte tekst velden, dan een radio-knop en vervolgens meer tekstvelden) is een slecht ontwerp voor high-volume systemen. efficiëntie van de bestuurder wordt belemmerd door taak switching.

Mouse Acties

Radio knoppen, selectievakjes en en pick-lijsten vereisen invoer van gegevens moet worden uitgevoerd met een muis. Deze systemen zijn beter geschikt voor interactieve data entry taken, zoals het call center of helpdesk toepassingen. Dit is ook een voorkeur vorm gegevensinvoer taak waarbij primaire vaardigheid van de operator ligt in een ander gebied, vanwege het gebruiksgemak wordt daarbij voor hoge snelheid kopiëren van data.

Doel

Hoewel de toepassing van gegevensinvoer taak wordt gevarieerd, het doel van de functie is altijd hetzelfde: het verkrijgen van real-world data in een database. Databases zijn krachtigste bij het sorteren van data en opnieuw bestellen wanneer ze zo worden georganiseerd 'relationele tabellen. " Relationele tafels verdelen een waaier van gegevens in specifieke soorten, genaamd "entiteiten." Hoewel elke tabel bevat een klein deel van alle velden in de database, kan deze tabellen worden samengevoegd tot een grotere reeks gegevens te extraheren. Vrije tekstvelden zijn het moeilijkst te manipuleren. Velden met een beperkte set waarden of numerieke gegevens gemakkelijker te gebruiken, en de ontwerpers van het invoerscherm data proberen zoveel mogelijk om formulieren te organiseren om gegevens te krijgen in deze formaten. Dit wordt gedaan door het beperken van mogelijke waarden in een veld of door het opslaan van gegevens in een code die wordt geïnterpreteerd in betekenisvolle informatie bij weergave op het scherm.