How to Change beeld resolutie op uw computer

How to Change beeld resolutie op uw computer


Afhankelijk van hoe u gebruik maken en delen van digitale foto's op uw computer, kunt u de resolutie van uw foto's te wijzigen. Resolutie geeft het aantal pixels in een bepaalde ruimte, bijvoorbeeld pixels per inch. Als u wilt afdrukken van uw foto's te maken, met een hoge resolutie beelden zijn geschikt voor de taak. Echter, het verhogen van de resolutie niet verhoogt alleen de visuele kwaliteit, maar ook de bestandsgrootte. Wilt u uw foto's te delen op andere manieren, zoals in e-mails naar familie en vrienden, het verlagen van de resolutie kan het beheren van uw foto's meer praktisch.

instructies

1 Open je foto in een foto bewerkingsprogramma, zoals Adobe Photoshop Elements, Gimp of Corel Paint Shop Pro Photo.

2 Wijzig het aantal pixels. Selecteer "Beeld" en vervolgens "Image Size," of het equivalent in uw foto bewerkingsprogramma. Vul uw gewenste resolutie in het tekstveld naast "Resolution." Kies of om de resolutie in "pixels per inch" express of "pixels per centimeter."

3 Kies of u wilt dat uw foto-editing programma om uw afbeelding resamplen. Resampling kunt u de resolutie te veranderen zonder dat de afmetingen van de afbeelding. Het vereist echter Photoshop te creƫren of te verwijderen pixels om uw beeld, dat de algehele visuele kwaliteit kan worden afgebroken. Verwijder het vinkje bij de optie 'Resample Image "of een equivalent als u liever uw resolutie te veranderen door het formaat van de afbeelding in plaats van door het optellen of aftrekken pixels.

4 Selecteer "OK" of het equivalent commando om de nieuwe resolutie toe te passen op uw afbeelding.

5 Sla de afbeelding. Je afbeelding is nu klaar om te gebruiken of te delen in een aangepaste resolutie.

Hints

  • Sla je aangepaste afbeelding onder een andere naam bestand naar de originele afbeelding bestand als een back-up te houden.