Hoe maak je een Excel-spreadsheet Uit een AS400 Spool bestand aanmaken

Als u werkt met veel AS400 bestanden gedurende de dag, vindt u het misschien nuttig zijn om uw AS400 spool-bestanden in een Excel spreadsheet. Het krijgen van uw AS400 spool-bestanden in een Excel-spreadsheet maakt het gemakkelijk voor u om rapporten te manipuleren en trek dingen zoals draaitabellen en grafieken van de gegevens in uw AS400 spool-bestanden. Het creëren van een Excel-spreadsheet uit een AS400 spool-bestand is erg makkelijk als je de juiste software.

instructies

1 Krijg AS400 en iSeries Report Downloader op uw computer. AS400 en iSeries Report Downloader is software die u kunt downloaden op een Windows-computer (zie "Aanvullende bronnen," hieronder). Er is een gratis 30-dagen probeerversie van de software; daarna zal je nodig hebt om het te kopen (2009 kosten: vanaf $ 495 voor een licentie).

2 Start AS400 en iSeries Report Downloader. Wanneer het programma wordt geopend, moet u de AS400 spool bestanden die u wilt omzetten in een Excel-werkblad te selecteren. Zodra u de locatie waar de bestanden te selecteren, moet u op "Open."

3 Selecteer uw output. De AS400 en iSeries Report Downloader kunt uw AS400 om te zetten in een groot aantal verschillende bestandstypen, waaronder PDF's en Excel-bestanden .. Met het oog op een Excel spreadsheet die u nodig hebt om "Microsoft Excel" uit het drop-down menu te selecteren door "Gedownloade te creëren: "naar het midden van het scherm. U kunt meerdere AS400 spool-bestanden in een keer als je wilt selecteren. De bestanden zullen genoteerd worden op de bovenste helft van het scherm.

4 Laad het bestand naar Excel. Om de AS400 spool-bestand in Excel te krijgen, moet u op "Open" aan de onderkant van het scherm nadat u "Microsoft Excel." Dit zal de Excel-spreadsheet creatie proces te starten.

5 Wacht tot het bestand om te zetten naar Excel. De AS400 en iSeries Report Downloader detecteert automatisch welke versie van Excel op uw computer, en zal de AS400 spool-bestand in een Excel spreadsheet van die versie van Excel te laden. De AS400 en iSeries Report Downloader zal uitvoeren over een lijn of kolom breaks uit de AS400 spool-bestand naar de Excel-spreadsheet voor u. Zodra het bestand volledig in Excel wordt geladen, zal de nieuwe Excel-spreadsheet openen op uw computerscherm en daarna zichzelf te minimaliseren naar de taakbalk. Dit is wat laat u weten dat het proces is voltooid.