Hoe maak je een gratis krediet verslag van Equifax krijgen

Hoe maak je een gratis krediet verslag van Equifax krijgen


De Fair Credit Reporting Act (FCRA) vereist Equifax om elke consument te voorzien van een gratis exemplaar van zijn credit verslag om de 12 maanden. De Federal Trade Commission beschermt de consument door de handhaving van de FCRA en andere wetten met betrekking tot krediet, credit ratings, krediet rapportage en credit fraude. De informatie in uw credit verslag omvat uw huidige en vroegere adressen, achterstallige betalingen, faillissementen, of je zijn aangeklaagd, oordelen tegen u en belasting pandrechten. Uw credit verslag wordt gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, kredietinstellingen, verhuurders en werkgevers om te bepalen of u lenen geld, uw eigendom te verzekeren of huur je voor een baan. Het is belangrijk voor uw credit verslag om nauwkeurige informatie bevatten.

instructies

1 Bel (877) 322-8228 om uw gratis krediet verslag van Equifax vragen. Verlangde identificerende informatie, zoals uw sofi-nummer, geboortedatum, de staat en woonplaats. U kunt ook downloaden en printen van het aanvraagformulier in en stuur het ingevulde formulier naar Jaarlijks Rapport van het Krediet Aanvraag Service, PO Box 105281, Atlanta, Georgia 30348-5281.

2 Toegang tot het internet, en navigeer naar annualcreditreport.com. Selecteer uw land van verblijf, en klik op "Request Report." Voer uw naam, huidige adres, sofi-nummer, geboortedatum en het vorige adres als u op uw huidige woning minder dan twee jaar hebben geleefd. Voer de beveiligingscode in brieven aan de onderkant van de pagina en klik op 'Volgende'.

3 Beantwoord de beveiliging vragen die op de volgende pagina weergegeven. Geef informatie over credit cards je in het verleden hebt gehad, vorige woningen of een lening in uw naam. Klik op 'Verzenden' om te bekijken of afdrukken van uw credit verslag.

Hints

  • Vraag uw gratis krediet verslag per jaar op je verjaardag of op een andere datum die voor u gemakkelijk te onthouden. U kunt een gratis rapport slechts één keer per 12 maanden te krijgen.
  • Credit accounts blijven op uw rapport voor zeven jaar, en het faillissement kan op uw credit verslag blijven tot 10 jaar. verzoek tot verwijdering van verlopen accounts die een negatieve invloed op uw credit rating.
  • Onbetaalde belasting pandrechten kan op uw credit verslag voor onbepaalde tijd blijven, maar zullen worden verwijderd zeven jaar na het betalen van belastingen en het onderpand wordt losgelaten.
  • Geschil onjuiste informatie en vereisen dat het uit uw account worden verwijderd.
  • Probeer nooit een credit verslag van een andere persoon voor frauduleuze doeleinden te verkrijgen.
  • Pas op voor frauduleuze diensten op het internet dat onbeperkte toegang tot uw credit verslag voor een vergoeding beloven.