Visual Basic History

Visual Basic History


De Visual Basic-suite van tools geeft programmeurs een eenvoudige manier om visueel te maken elementaire desktop en web applicaties. Hoewel Microsoft is eigenaar van de naam in Visual Basic, ontwikkelden zij het uit van de BASIC taal gecreƫerd door professoren in 1967.

Voordat Visual Basic

De programmeertaal BASIC (Beginner's All Purpose Symbolic Instruction Code) zijn oorsprong terug tot 1967 aan het Dartmouth College. Gebruikt voor het onderwijs programmering studenten, BASIC voldeed aan haar naam als een eenvoudige taal met beperkte mogelijkheden.

Microsoft lanceert Visual Basic

In 1987 bracht Microsoft de eerste editie van Visual Basic. Microsoft geeft de naam "visual" op een suite van de programmering tools die een visuele omgeving biedt, in tegenstelling tot de oudere "command-line" programmering omgevingen zoals DOS. Visual Basic ontbrak populariteit in zijn eerste release, maar het duurde afschrikken door de derde editie, die werd uitgebracht in 1993. Deze versie toegevoegd databank verbinden mogelijkheden en Object Linking and Embedding (OLE). De groeiende populariteit van Visual Basic ook viel samen met het einde van wijdverbreide DOS gebruik, dat zag de definitieve versie uitgebracht in 1994.

Visual Basic .NET

Na Visual Basic 6, Microsoft omgedoopt tot de reeks Visual Basic .NET, te beginnen met Visual Basic .NET 2003 editie in 2002. Microsoft .NET toegevoegd aan haar product namen aan een grote verandering in de richting van een Internet-applicatie architectuur op basis van Extensible Mark geven -up Language (XML). Visual Basic .NET wordt vaak gebruikt als de programmeertaal van de keuze voor websites ontwikkeld in Active Server Pages (ASP) .NET, een ander Microsoft-product.