Wat te zoeken in de snelste laptop

Wat te zoeken in de snelste laptop


De prijs van een laptop is direct gerelateerd aan de hardware specificaties. In het algemeen, hoe sneller de laptop, hoe meer het kost. Hoewel laptops in dezelfde prijsklasse hebben vergelijkbare specs, zou men een snellere harde schijf, terwijl de andere heeft een snellere processor. Je uiteindelijke beslissing hangt af van de aard van de taken die u de laptop voor nodig, en uiteindelijk, hoeveel je kunt veroorloven.

Centrale verwerkingseenheid

Het eerste ding om te kijken naar een snelle laptop is de CPU.The processor is verantwoordelijk voor het uitvoeren van instructies, zodat de snelheid bepalend voor de algehele prestaties van de computer. Wanneer we kijken naar de pc specs, erachter te komen hoeveel cores van de processor heeft. Elke kern is in staat om zelfstandig te opereren, die de prestaties verbetert door de nominale snelheid te vermenigvuldigen met het aantal cores. Intel Core i7 en i5 zijn multicore processoren die werken op een bepaalde kloksnelheid dat alle cores gebruikt. Wanneer extra vermogen nodig is, Turbo Boost Technology kicks in en loopt de CPU sneller dan zijn nominale snelheid.

Grafische kaart

Videokaarten zijn niet zo belangrijk voor de algehele snelheid, tenzij je een gamer of gebruiken 3D-software voor het bewerken bent. De snelste grafische kaarten zullen minimaal 1GB geheugen, DirectX 11 ondersteuning en ten minste 192 stream processors hebben. Sommige laptops hebben twee of meer kaarten, een configuratie genaamd SLI of CrossFire, die tegelijkertijd werken om de snelste game-ervaring te bieden. Bovendien moet de grafische verwerkingseenheid afzonderlijke plaats worden geïntegreerd. Discrete kaarten bieden toegewijde kracht en snellere prestaties dan een geïntegreerde kaart.

Werkgeheugen

Vista en Windows 7 draaien soepeler als je ten minste 2 GB RAM. Om de prestaties verder te verhogen, installeer minstens 4GB of 8GB zelfs als je een zware multitasker. Hoe meer toepassingen die u gebruikt in een keer, hoe meer geheugen gebruikt. De extra geheugen helpt reagerend houden het systeem wanneer meerdere vensters open zijn, of wanneer de Alt-Tab-toets heen en weer tussen programma's. Als de prijs is een punt van zorg, krijgen een laptop met fatsoenlijke specs, maar minder geheugen, dan is een upgrade van het geheugen zelf.

Afmetingen en gewicht

Snelle laptops vaak groot in omvang te zijn omdat de omvang van de hardware die nodig is om ze te draaien. Bijvoorbeeld een SLI-enabled laptop heeft meer dan één sleuf voor extra videokaart en de ventilatoren nodig zijn om de processor te koelen groter zijn. Veel van deze laptops zijn ook ontworpen voor multimedia liefhebbers, die een 17-inch scherm of hoger betekent. Een 18,3 inch laptop weegt ongeveer 12 tot 15 pond, vooral wanneer u 2 pond toe te voegen voor de adapter. Het extra vermogen kan het verlies in portabiliteit niet rechtvaardigen.