Wat zijn de verschillende soorten van Computer camera's?

Er zijn verschillende soorten computer-compatibele camera's, elk bijzonder geschikt voor verschillende doeleinden. Sommige zijn ideaal voor basis persoonlijk gebruik, terwijl anderen zijn beter op het voldoen aan de commerciële en beveiliging. Met de juiste software, kan zelfs camcorders en digitale camera's worden omgezet in webcams.

dedicated Webcams

De meest voorkomende webcams zijn toegewijd webcams. Ze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren, omdat ze aansluiten op een computer via een USB-aansluiting. Echter, ze de neiging om korrelige beelden doorgeven aan lage framerates.

geïntegreerde Camera

Geïntegreerde camera's zijn camera's direct ingebouwd in de hardware van een computer. Veel nieuwere laptops zijn voorzien van geïntegreerde camera's. De kwaliteit van deze camera kan variëren, maar er is geen software te installeren of kabels te verbinden.

Camcorders

Camcorders kunnen vaak worden aangesloten op een computer en gebruikt als een webcam. Met een video-capture kaart, kan een computer weer te geven of te sturen naar een netwerk beelden die worden doorgegeven van een camcorder. De camcorder zelf niet nodig om iets op te nemen, zoals software kan zorgen dat de computer zelf alle gegevens op te slaan.

Digitale fototoestellen

Digitale camera's kunnen worden aangesloten op een computer en / of netwerk op een soortgelijke manier. Hoewel digitale camera's niet nuttig voor het streamen van video kunnen zijn, kunnen ze worden ingesteld om periodiek te nemen en stuur afbeeldingen van hoge kwaliteit. Dit is nuttig als het nodig is om een ​​nieuw, helder beeld met regelmatige intervallen.

Wireless Webcams

Draadloos cam camera die niet hoeven fysiek aangesloten op een computer of netwerk afbeeldingen verzenden mocht dit via radiogolven of draadloos netwerk. Draadloze webcam aangesloten op een netwerk worden vaak gebruikt voor veiligheidsdoeleinden mocht beelden op meerdere computers tegelijk kan sturen.