Hoe Programmeurs van de computer Gebruik Math

Hoe Programmeurs van de computer Gebruik Math

Belang van Wiskundige concepten in Computer Programming

Een computer programmeur maakt gebruik van wiskundige concepten elke dag in om echte problemen op te lossen. Het ontwikkelen van een wiskundig inzicht van de data organisatie, het aantal sequencing en logica is van essentieel belang om een ​​goede programmering vaardigheden te verwerven. Machines niet direct te begrijpen woorden. Computerprogrammeurs in wezen communiceren met robots, pc's en andere technische uitrusting met behulp van cijfers.

Het oplossen van echte problemen Vereist Logic

Stel dat een persoon die eigendom is een ijssalon dat honderden klanten dagelijks zag. De eigenaar besluit dat het belangrijk is om te weten wat de meest populaire smaken ijs zijn op een maandelijkse basis om ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad in voorraad. Een eenvoudig computerprogramma dat de orders opgeslagen kan worden gemaakt, en zal bij welke vraag op elk van de verschillende soorten ijs houden. Dit zal een programmeur vereisen opslag en telling instructies geven aan een computer op basis van klanten ijs orders. Zelfs in de eenvoudigste voorbeeld, moet de programmeur de computer te vertellen om elke ijs orde tellen en bijhouden hoe vaak chocolade werd bevolen versus vanille.

Stel nu dat de eigenaar wil weten hoeveel combinaties van smaken zijn mogelijk. Wat gebeurt er als iemand bestelt een combinatie van vanille, chocolade en mint chocolate chip, bijvoorbeeld? Permutaties en combinaties zijn andere wiskundige concepten die een programmeur kan nodig zijn om te begrijpen om een ​​real-world vraag te beantwoorden.

Datastructuren, grids en opslag

Computeropslag ijs smaken of andere informatie die kwestie, vereist een begrip van de wiskundige concepten van gegevensstructuren en gegevensbanken (in wezen een groot rooster van informatie met rijen en kolommen). Zo zullen er veel belangrijke stukjes informatie die moeten worden opgeslagen in een database voor elke ijs order. Een ordernummer, bestelling prijs, hoeveelheid besteld, ijs smaak en de hoeveelheid beschikbare voorraad kan gewoon een paar zijn. Een gegevensstructuur is een groep verwante stukjes informatie bijeengebracht die kan worden gebruikt om een ​​rij te werken in het ijs databank elke keer dat een order wordt geplaatst.

Het manipuleren van gegevens in een netwerk storage zal een computer programmeur nodig om wiskunde te gebruiken, ook. Zodra een order voor vanille-ijs is gemaakt, bijvoorbeeld, het bedrag van die smaak beschikbaar in voorraad moet worden in de database door eerst het vinden van de juiste opslaglocatie van vanille-ijs aangepast (misschien rijnummer 2, kolom nummer 5) en vervolgens het doen van een wiskundige aftrekken.

Tellen en Looping Technieken

Vaak in het programmeren van computers, zullen de instructies moeten meerdere keren worden herhaald om een ​​taak te volbrengen. Dit is wanneer looping technieken worden gebruikt. Looping vereist een begrip van de wiskunde. Stel dat een programmeur wordt gevraagd om een ​​online educatieve-test te creëren. Het kan een school wetenschap test voor de vijfde klas leerlingen, als een voorbeeld te zijn. In de test, een student beantwoordt 20 vragen wetenschap en stopt het programma en een score wordt verstrekt. Hoe zal het programma weten te blijven geven vragen, en hoe zal het weten hoeveel vragen correct beantwoord? Een dergelijke computer programma een lus nodig om bij te houden van het aantal juiste antwoorden houden. Als er een fout antwoord wordt gegeven, zal het programma niet de telling van de juiste antwoorden te verhogen. Tellen van het aantal juiste antwoorden in een lus vereist wiskundige berekening.

Ook om de computer te antwoorden op vragen lezen, zal een lus vereist. Hoe zal de computer weten hoe lang de antwoorden? Ze konden een paar woorden of een paragraaf zijn. Looping vereist zal zijn om deze tekenreeksen te lezen. Tellen, optellen, aftrekken en mogelijk zelfs het vermenigvuldigen van getallen van belang kan zijn.

Een laatste woord over Programmeren en Math

Wat een computer doet, is het altijd met behulp van wiskunde. Of een gebruiker is het downloaden en opslaan van familiefoto's of het afspelen van een video game, zal computers worden met behulp van wiskunde aan de vereiste taken uit te voeren. En de computer programmeur is degene die zal vertellen de computer hoe te verzamelen en gebruiken de gegevens die zij ontvangt en verstuurt.