Functies in MS Excel

De veelzijdigheid van Microsoft Excel woont in zijn functies. Deze vooraf gedefinieerde wiskundige bewerkingen kunt u eenvoudig uitvoeren van complexe berekeningen in gebieden, zoals statistiek, boekhouding en forecasting en engineering wiskunde. Excel heeft ook functies om data en tijden om te zetten, om bewerkingen op tekenreeksen en elementaire logische functies. Een Excel spreadsheet kan worden gebruikt als een eenvoudige computerprogramma met behulp van functies.

Syntaxis

Een Excel-functie heeft twee onderdelen. De functie is de naam gegeven aan een bepaalde functie in de programmering van Excel. De tweede porten is de argumenten die tussen haakjes worden ingesloten net na de functienaam. (: A20 A1), waarbij "SUM" in de naam van de functie en de cellen A1 tot A20 zijn de argumenten zou bijvoorbeeld de som van een kolom met getallen in een cel als = SOM worden ingevoerd. De "=" symbool wordt gebruikt wanneer een functie is het eerste wat in een cel ingevoerd.

formules

Functies en formules zijn twee verschillende dingen in Excel. Formules worden in cellen ingevoerd door een gebruiker om berekeningen uit te voeren. Een functie kan worden gebruikt in een formule en een formule kan worden gebruikt als een argument van een functie. Een voorbeeld van een formule met functies is = A1 / (SQRT (1,4 A2 A3)), de formule voor het berekenen Mach supersonische stralen. Let op de formule 1.4 A2 A3 is een argument voor de functie SQRT, die de vierkantswortel van haar stelling berekent gebruikt.

Categorieën

Microsoft geeft 11 categorieën aan functies, die vooraf gedefinieerde. Statistisch, Engineering, financiële en wiskunde en trigonometrie zijn de grootste categorieën en zijn bijna altijd bedoeld voor een soort van berekening. Logisch, Informatie en Lookup en Reference functies worden meestal gebruikt in geavanceerde spreadsheets en programmering. Datum en tijd functies om te zetten getallen in data, dagen of tijden en weer terug om te helpen bij de berekeningen en geeft met betrekking tot de tijd. Tekst functies uit te voeren bewerkingen op tekenreeksen, zoals truncatie. Databasefuncties worden gebruikt wanneer Excel wordt gebruikt om een ​​database. Excel heeft beperkte mogelijkheden op dit gebied en deze functies worden zelden gebruikt. Externe functies worden zelden gebruikt en zijn ontworpen voor gebruik bij Excel is aangesloten op een externe gegevensbron.

Gebruiker gedefinieerde

Wanneer er een berekening die herhaaldelijk wordt uitgevoerd, kan de gebruiker te programmeren dat de berekening in Visual Basis Excel for Applications-module en het creëren van een door de gebruiker gedefinieerde functie. De gebruiker moet de functie een unieke naam een ​​reeks argumenten waarmee een oplossing te berekenen en te definiëren.

nesting

Excel staat ook het gebruik van een functie als argument voor een andere functie. Dit proces heet "nesten", en u kunt tot zeven lagen van geneste functies. Een veelvoorkomend voorbeeld van nesten gebeurt in driehoeksmeting. "PI ()" is een functie zonder argumenten dat een vrij nauwkeurige waarde voor het aantal berekent "pi", die gewoonlijk afgekort als "3.14." Geneste functies zoals = SIN (PI () / 2) worden veel gebruikt in de techniek en trigonometrie.