De voordelen van het gebruik van een elektronische agenda

De voordelen van het gebruik van een elektronische agenda


Gebruikers van elektronische agenda-toepassingen, een vorm van persoonlijke informatie management systeem waarmee gebruikers aantekeningen en ideeën op te nemen in een digitaal formaat, genieten van een aantal voordelen ten opzichte van oudere, geschreven dagboek formaten. Deze veranderingen, die kan variëren van het bijhouden van gegevens zeer veilig waardoor het zeer publiek, kan helpen elektronische agenda's uit te breiden meer strak te integreren in het leven van de gebruiker.

veiligheid

Elektronische agenda's bieden gebruikers een nieuw niveau van beveiliging niet beschikbaar in fysieke dagboeken geschreven op papier, volgens een rapport van de Universiteit van Surrey. Terwijl de mensen die nota's in een fysiek, schriftelijke vorm te houden moet verbergen of te vergrendelen weg het dagboek als ze willen veiligheid te handhaven, kan elektronische agenda gebruikers een aantal elektronische beveiligingssystemen in dienst. Zeer basic gebruikers met een lage behoefte aan veiligheid kan een eenvoudig wachtwoord systeem gebruiken om te voorkomen dat onbevoegden het bekijken van het dagboek, maar agenda's dat zeer gevoelige informatie bevatten, kunnen gebruiken een geavanceerde encryptie technieken om persoonlijke gegevens te beschermen. Sommige gebruikers kunnen koppelen deze elektronische veiligheidsmaatregelen met traditionele fysieke beveiliging door het opslaan van de elektronische agenda bestanden op verwijderbare media, zoals een flash drive, en het veiligstellen van die media met behulp van fysieke maatregelen.

Het delen

Terwijl sommige gebruikers waarderen de vele beveiligingsopties beschikbaar in elektronische agenda's, anderen geven de voorkeur aan hun dagboekaantekeningen met collega's, familie, vrienden of zelfs het publiek te delen. Volgens hetzelfde rapport van de Universiteit van Surrey, de gebruikers met een behoefte om te socialiseren hun dagboek inhoud kan op een aantal communicatiekanalen. Afhankelijk van de specifieke toepassing dagboek, kunnen gebruikers hun dagboek te verbinden met andere gebruikers van dezelfde software; sommige toepassingen koppeling met social networking sites, een functie waarmee gebruikers hun agenda gegevens snel en eenvoudig te delen met hun online vrienden. Bovendien hebben sommige gebruikers, volgens de Universiteit van Surrey rapport, aan te passen online weblogs, bekend als blogs, voor gebruik als een dagboek; het openbare karakter van blogs stelt gebruikers in staat om direct inzendingen tot zeer groot publiek bekend te maken.

Herinneringen en Scheduling

Gebruikers die hun elektronische agenda's in dienst te houden van evenementen, een gemeenschappelijk kenmerk in Personal Information Management (PIM) applicaties te houden, kan herinnering functie van de toepassing gebruiken om aanstaande items herinneren. Volgens de documentatie van PIM softwareleverancier Acute Software, sommige elektronische agenda software maakt het toevoegen van herinneringen net zo eenvoudig als het klikken op een 'Remind Me "knop wanneer het maken van een dagboek. Als de bijbehorende gebeurtenis benadert, kan de elektronische agenda klinkt een akoestisch alarm, pop-up een visuele herinnering, de gebruiker op de hoogte via e-mail en zelfs een tekstbericht naar de mobiele telefoon van de gebruiker.

Bewerkingen en Tracking

Volgens zowel de Universiteit van Surrey en Acute Software, één belangrijkste voordeel van de elektronische agenda's stelt gebruikers in staat om terug te gaan en informatie te wijzigen, vermeldingen werken of aanvullende aantekeningen op een later tijdstip. Terwijl gebruikers van fysieke dagboeken moeten vertrouwen op aantekeningen in de marge, gommen of correctievloeistof om wijzigingen aan te brengen, elektronische agenda's kunnen gebruikers veranderingen met slechts een paar belangrijke klikken snel en eenvoudig toe te passen. Als de gebruiker verkiest, kan de elektronische agenda ook een digitale tijdstempel om aan te geven gelden zowel bij de oorspronkelijke ingang verschenen en wanneer de gebruiker eventuele latere wijzigingen.