Kan Windex worden gebruikt om een ​​PC monitor te reinigen

Kan Windex worden gebruikt om een ​​PC monitor te reinigen


Windex is een commerciële glasreiniger vervaardigd door SC Johnson, die ook fungeert als een harde reinigingsmiddel. De reiniger bevat ammoniak en wasmiddelen die naar beneden vuil, vet en ander vuil te breken. Windex u veilig clean computer gevallen, maar is niet veilig te gebruiken op alle pc-monitors. bestanddelen van de reiniger kan naar beneden beschermende coatings te breken op beide LCD-scherm (liquid crystal display) monitoren en draagbare apparaat LCD-schermen.

LCD vs CRT-monitoren

Windex kan worden gebruikt om Cathode Ray Tube (CRT) Scherm maar niet LCD monitors reinigen. Hoe schoner verkort de levensduur van de anti-glare en elektrostatische coatings vinden op LCD-monitoren. De coatings beschermen componenten het LCD-scherm en helpen om het licht van het scherm weer te geven. Windex kan ook strepen en een ragfijn residu achter op een LCD-display. Bij het schoonmaken van een CRT-monitor met Windex, spuit het reinigingsmiddel op een zachte, niet-schurende doek, veeg glas van de monitor schoon met de doek.

Verkleuring

Samen met achterlating van een ragfijn residu, hoe schoner wordt ook LCD-schermen bruin in de tijd. Het bruine residu kan al dan niet permanent zijn en kunnen leiden tot beelden op de monitor troebel.

alternatieve Cleaners

In plaats van Windex op uw pc monitor te reinigen, genieten van een microfiber doekje in water, wring het overtollige water en veeg het beeldscherm schoon --- dit werkt voor zowel CRT en LCD-schermen. U kunt ook gebruik maken van een commerciële scherm schoner ontworpen voor computermonitoren. Voor algemene afstoffen, met een droge, schone doek om uw CRT of LCD-monitor stof.

Inkoop en waarschuwingen

Commerciële LCD en CRT-monitor reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar op het kantoor van het aanbod, computer / elektronica-winkels en detailhandel superstores evenals online kantoor- en computerbenodigdheden verkooppunten. Gebruik geen papieren handdoek, ruwe doeken / lappen of schuurmiddelen om de monitor van uw pc schoon te maken --- deze materialen kunnen glas of LCD materiaal van de monitor beschadigen. Spuit altijd het reinigingsmiddel op een doek veeg het scherm. Sproeien van een oplossing direct op de monitor kan de vloeistof tot geval van de monitor in te voeren en schade aan de interne componenten.