Nadelen van het gebruik van Microsoft Excel

Nadelen van het gebruik van Microsoft Excel


Microsoft Excel is een zeer populair stuk van spreadsheet-software. Veel bedrijven en scholen hebben het aangenomen vanwege de goede reputatie en handige functies, zoals tijdbesparende formules en de mogelijkheid om de productie professionele tabellen en grafieken. Terwijl Excel biedt vele voordelen voor de consument, het heeft een aantal nadelen je bewust van moet zijn.

Steile leercurve

Nadelen van het gebruik van Microsoft Excel

Beginners naar Excel worden soms gefrustreerd door zijn complexiteit.

Veel boeken zijn geschreven over hoe u Microsoft Excel te gebruiken omdat het een groot aantal functies die niet intuïtief voor beginners bevat. De software bevat honderden formules en kan de gebruiker tientallen tabellen, grafieken en andere gegevens verwerken. Geavanceerde functies, zoals foutcontrole, celopmaak, macro's en het delen van de werkmap de tijd nemen om te overmeesteren.

Kosten

Nadelen van het gebruik van Microsoft Excel

Excel hoge kosten maakt het een aanzienlijke investering.

De nieuwste versie van Microsoft Excel kost rond de $ 109 of $ 229 van Microsoft, afhankelijk van of u een upgrade kopen voor een vorige versie, dat is de goedkopere optie, of de volledige nieuwste versie. U kunt ook Excel als onderdeel van Microsoft Office, die geld kunnen besparen, vooral als je de andere programma's in Office, zoals Word, PowerPoint en Outlook gebruiken. Sommige mensen beschouwen Excel zeer duur in vergelijking met gratis alternatieven. Bedrijven over het algemeen niet erg om te betalen Excel verkoopprijs, maar veel consumenten kan de software niet kunnen veroorloven.

Systeemcompatibiliteit

Excel is alleen beschikbaar op Windows en Mac OS X, wat een probleem vormt voor gebruikers van Linux en andere besturingssystemen. Zowel Microsoft Excel 2007 en 2010 vereisen 256 MB RAM en een 500 MHz processor, wat betekent dat de eigenaren van oude computers zitten vast gebruik van verouderde versies van de software.

Problemen met statistische analyse

Nadelen van het gebruik van Microsoft Excel

Excel is niet goed in het verwerken van bepaalde statistieken.

Gebruikers die behoefte hebben aan complexe wetenschappelijke berekeningen of statistische analyses uit te voeren moet Excel te allen prijze vermijden. Een rapport gepubliceerd door Eva Goldwater aan de Universiteit van Massachusetts getiteld "Het gebruik van Excel voor statistische data-analyse - restricties" concludeert dat Excel is niet een goed programma voor het analyseren van data. Zij citeert meerdere bruikbaarheid problemen met de software, met inbegrip van problemen met haar interne formules.

"Op de nauwkeurigheid van de statistische procedures in
Microsoft Excel 2003, "2004 een stuk geschreven BD McCulloughan Berry en Wilson, beschrijft meerdere insecten in alle versies van Excel de functies en formules tot een uitvoer foutieve gegevens.