Adobe Photoshop CS2 Tutorial op Blending

Adobe Photoshop CS2 Tutorial op Blending


De "Blending" optie in Adobe Photoshop CS2 zelden opgemerkt wordt door de gebruikers, onder wie professionals. Toch kan het helpen u een aantal interessante effecten in uw digitale beelden te produceren. Het werkt op zowel gestileerde kunstwerk en afbeeldingen. Gebruik het om de sfeer van een portret te wijzigen of geef een algehele tint aan een landschap. Het zal een aantal experimenten te nemen om de juiste overvloeimodus krijgen die je wilt.

instructies

1 Selecteer de digitale afbeelding die u wilt gebruiken om te experimenteren met de 'Blending Options. " Gebruik bijvoorbeeld een landschap, zoals een woestijn of een open veld. Openen in CS2 en ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Opslaan als" om een ​​kopie op te slaan om aan te werken. Maak de normale aanpassingen aan "Levels" en kleuren die u wilt uw afbeelding zetten.

2 Ga naar het menu "Layer" en kies "Nieuwe laag" en "Layer" uit het submenu. Noem de nieuwe "Layer" "mengen 1" en klik op "OK." Ga naar de onderkant van uw kant Toolbar en klik op het kleurvak om een ​​kleur selector openen. In dit geval selecteert u een gebrande oranje en klik op "OK."

3 Gebruik de "Emmertje" tool aan de kant Toolbar en "pour" uw nieuwe gebrande oranje kleur in de lege "Layer." Dit zal betrekking hebben op uw oorspronkelijke beeld, waardoor het verdwijnen achter de kleur. Ga naar het menu "Layer" en selecteer "Layer Style" en vervolgens op "Blending Options."

4 Gebruik de standaard "Normal" in de scroll-knop naast "Blend Mode" om te beginnen. Ga naar de "Dekking" schuifregelaar net onder de scroll-knop en schuif deze naar links, tot ongeveer 50 procent. Dit zal uw afbeelding een over alle oranje tint die een beetje zoals zonsondergang licht lijkt te geven. Probeer vervolgens "Overlay" in de "Blend Mode" scroll-knop en maken gebruik van verschillende "Dekking" percentages naar een andere look, enigszins verwant aan een oude kleurenfoto uit de jaren 1950 of 1960 te krijgen. Gebruik de "Difference" selectie voor een vreemdeling landschap.

5 Maak een geheel ander uiterlijk voor u landschap door eerst de "Blending Option" je wilt, vervolgens naar links lijst van instrumenten en te kiezen voor "Textuur." Met behulp van deze blending optie kunt u uw afbeelding overlay met een textuur, zoals "Optical Schaakbord," "Bellen" of "Satin." Door te klikken op het selectievakje rechts van 'Pattern "zal u de standaard textuur opties.

Hints

  • Voor "Textures", kunt u meer toe te voegen dan door te klikken op de kleine rechtsboven pijl en het toevoegen van andere sets, genoteerd aan de onderkant van de pop-up menu, zoals "Artist Surfaces", "Color Paper" en "set default Natuur Patronen. " Selecteer gewoon de set, en klik op 'Append "in het dialoogvenster dat verschijnt.