Epson Ink Refill Tips

Navullen van inktpatronen uw Epson-printer bespaart u geld en de moeite van het online bestellen of het rijden naar een lokale detailhandel of kantoorboekhandel. Navullen van de Epson-cartridges is niet moeilijk, en er zijn een verscheidenheid van inkt refill kits op de markt voor Epson printer cartridges. Met een paar tips, kan het proces nog sneller te gaan en je kunt terug afdrukken in een mum van tijd.

Het onderzoeken en Resetten van de Epson Cartridge

Epson-cartridges worden geleverd met een ingebouwde "smart chip", dat de printer hoeveel inkt is gebruikt vertelt, hoeveel beschikbaar is en als de cartridge in de printer aanwezig is. Wanneer u een cartridge te vullen, zorg ervoor dat je dat de cartridge te resetten door middel van het besturingsprogramma van de Epson-printer. Het programma bevindt zich in de map Epson op uw computer systeem. U moet de printer dat er een nieuwe cartridge is geïnstalleerd vertellen, anders wordt de printer zal denken dat de cartridge leeg is en wordt niet afgedrukt.

Het boren van gaten en Voorbereiden op Refill

Sommige Epson cartridges moet u een klein gaatje te boren in de unit, zodat u de inkt kan vullen. De eenvoudigste manier om dit te doen is om te wachten totdat de cartridge leeg is, leg het dan op een papieren handdoek of doek. Dan worden op een boormachine met een klein beetje, boor het gat in de bovenkant van de patroon. Sommige cartridges zal al een gat omringd door een cirkelvormige afdruk hebben. Dit gat kan worden gebruikt, maar je kan hebben om het te vergroten, zodat de naald naar behoren zal passen. Boor langzaam en lees de instructies die bij de inkt refill kit kwam. Meestal zal kleurencartridges vereisen drie gaten en zwarte cartridges één gat vereisen. De meeste refill sets kunnen worden gekocht op het kantoor aanbod winkels, winkels zoals Wal-Mart en zelfs sommige drogisterijen. Namen zijn meestal generiek, zoals 'Universal Inkjet Refill Kit. "

De voorbereiding van de spuiten voor het navullen

Gebruik een andere spuit voor elke kleur en schoon uit de spuiten met alcohol vóór en na het gebruik. Goed schoonmaken van het spuiten wordt voorkomen dat de inkt van hen verstopt en waarbij u om nieuwe te kopen. Volg de instructies op de refill kit hoeveelheid inkt te gebruiken --- algemeen, 5 ml inkt gebruikt in elke spuit. Nog een tip: Zet een kleur etiket op elke spuit. Dit is om kruisbesmetting zelfs door u elke men moet schoon te maken voor en na het gebruik te voorkomen. Het beste is om problemen later te voorkomen door het opzetten van een systeem voor het vullen van uw Epson-cartridges.

Het opnieuw vullen voordat de cartridge leeg

Bij het navullen van een Epson inktpatroon voor de eerste keer gebruikt, wacht tot het apparaat is leeg of bijna leeg als gevolg van het boren. Je wilt niet te boren in een volledige of bijna vol cartridge en hebben inkt spuiten op je. Bij het bijvullen voor de tweede keer, doe de procedure voor de cartridge helemaal leeg is. Dit zal refill succespercentage van uw cartridge te verhogen. Vullen de cartridge langzaam om luchtbellen en overmatige lekkage te voorkomen. Controleer ook om te zien of uw Epson printer cartridge vereist dat u een stukje doorzichtige tape plaats over de printkop deel van de cartridge. Deze afdichting is vereist bij sommige modellen, zodat de printer de cartridge kan herkennen (zie uw refill kit voor meer informatie over deze vereiste).

Epson kleurencartridge Issues

Soms, nadat je hebt bijgevuld en geïnstalleerd kleur inkt cartridges, zal de printer de cartridge niet herkennen. Als dit gebeurt, laat u de patroonhouder en til het probleem cartridge ongeveer een kwart van de weg en plaatst u het opnieuw in de patroonhouder. Laat de cartridge niet te verwijderen, net iets herpositioneren het. Dit zal de cartridge in de printer opnieuw te verzegelen. Ook, zorg ervoor dat u de cartridge in het besturingsprogramma van de Epson printer opnieuw in te stellen.