How Do Computer Chips werk?

Computer chips zijn een noodzakelijk onderdeel van elke computer. Zonder computerchips, zou computers steeds de grootte van een huis of hele kamer. De uitvinding van de computer chip ingeschakeld bijna iedereen in de Verenigde Staten om een ​​computer bezitten. Zonder computer chips zou je niet lezen van dit artikel vandaag. Dus hoe computerchips precies in zijn werk? Dit artikel helpt u een beetje meer over de werking van de computer chip en wat ze doen om u de informatie die je ziet elke dag op uw computer te sturen te begrijpen.

Elke chip is gemaakt van silicium en metaal. De chip wordt ook wel een geïntegreerde schakeling. Elke chip bevat veel transistors waaruit een processor. Er kunnen tientallen miljoenen transistoren op een chip. Deze stukken worden aan elkaar uitgelijnd om een ​​elektrisch signaal te creëren. Meerdere chips zijn samen met verschillende hoeveelheden geheugen opslagruimte op hen in een centrale verwerkingseenheid. Deze CPU's zijn wat maakt de stuwende kracht van de computer.

De eerste computer chip is een 8-bit chip. Meest ordners nu veel groter dan dat, maar terug in de jaren 1970, toen het werd gemaakt, werd geoordeeld veel ruimte op een kleine chip te hebben. Vandaar konden ze steeds kleinere chips steeds meer informatie bevatten.

Elke chip maakt gebruik van een taal om te communiceren en uit te voeren activiteiten. Het programma dat wordt gebruikt om dit te doen is de assembler genoemd. Er zijn drie belangrijke functies van een computer chip. Het maakt gebruik van een rekenkundige / logische eenheid om wiskundige vergelijkingen uit te voeren. Ze kunnen het geheugen van de ene chip naar de andere. En ze kunnen beslissingen nemen en de instructies op basis van deze beslissingen te maken.

Er zijn twee hoofdtypen van geheugen dat een computer chip gebruikt: ROM en RAM. ROM-leesgeheugen en wordt gebruikt voor permanente gegevens die de computer gebruikt. RAM RAM en wordt gebruikt leesbaar of beschrijfbaar geheugen. Het RAM-geheugen is volledig weggevaagd wanneer de computer wordt uitgeschakeld.

De instructies die een computer chip volgt programmeren genoemd. Er zijn verschillende talen die computers kan worden "geleerd" om te lezen. Deze talen programmeren zoals C ++, basic en C. De computer chip neemt de programmeertaal en vertaalt deze in actie. Programmeurs een lange tijd alleen maar om een ​​computer te volgen een simpele opdracht.

De meeste computerchips kan alleen omgaan met zoveel verschillende instructies op hun transistors. Gemiddeld duurt ongeveer vijf cycli van de transistoren voor een opdracht kan worden uitgevoerd. Echter, er is een nieuwe trend heet pipelining dat maakt de transistoren samen beter te werken, het maken van dingen meer gestroomlijnd en voortdurend actief. Pipelining maakt er iets gebeuren elke één transistor cyclus.