Wat is een Troll Site?

Het internet is wijdverbreid met virale grappen en grollen, waarvan sommige deel van de populaire cultuur. Als u regelmatig sites die de kat foto's met grappige dialoog beschikken of ooit geklikt op een link alleen te vinden bracht je naar een Rick Astley videoclip, kunt u de trollen bedanken. Trollen zijn Internet grappenmakers die grote schade aanrichten in online communities. Soms hun grappen zijn grappig. Soms zijn ze ernstig genoeg om internationaal nieuws te maken. Deze grappenmakers te delen vaak ideeën op websites gewijd aan de kunst van het trollen.

Wat is een Troll?

De bijnaam "trol" wordt gegeven aan een online gebruiker die berichten op forums en andere online communities met als enige doel van het verstoren van de gemeenschap. Dit gedrag wordt "trolling." Trollen kan variëren van het plaatsen van een dwaze vraag op een message board om prank gebruikers opzettelijk beledigen gebruikers in een poging om ze te lokken naar antwoorden zijn.

Wat is een Troll Site?

Terwijl trollen is niet gewenst in de meeste online communities, hebben sommige websites zijn gecreëerd die bestaan ​​uitsluitend uit trollen of van plan trollen aanvallen op online communities. Een van de beroemdste-trollen gerelateerde sites is 4chan (4chan.org), een verzameling van de message boards.

4chan

4chan werd gestart door Christopher Poole in 2003, toen Poole was net 15 jaar oud. De site gekenmerkt humor en willekeurige postings, evenals voortgebracht populaire Internet memes zoals LOLcats, waarin gebruikers geplaatst foto's van katten met punchlines getypt onder hen. De anonieme gebruikers van 4chan hebben die zich bezighouden met talloze trollen incidenten, met inbegrip van degenen die hele websites zijn neergestort.

Opmerkelijke Trolling Incidenten

Er zijn een aantal high-profile trollen incidenten die zijn verder gegaan dan het verstoren van message boards geweest. In 2008, 4chan gebruikers geholpen circuleert een nep verhaal dat Apple CEO Steve Jobs een zware hartaanval had geleden. Het bedrijf, waarvan de aandelenkoers daalde als gevolg. de gebruikers van de site ook gepost onzedelijk video's naar video-website YouTube uploaden en masse in 2009.