Hoe kan ik WMV-bestanden af ​​te spelen in Linux

Hoe kan ik WMV-bestanden af ​​te spelen in Linux


Om WMV bestandsformaten afspelen in Linux, moet aan bepaalde codecs en een mediaspeler die WMV-bestanden ondersteunt worden geïnstalleerd. Media spelers zoals MPlayer en VLC kan rechtstreeks worden gedownload van hun websites, maar de makkelijkste manier is om ze te installeren door middel van repositories de specifieke Linux-distributie's. Hoewel vergelijkbaar, Linux-distributies variëren en kunnen meer of minder stappen vereisen, of kan worden uitgerust naar WMV bestandsformaten afspelen standaard. Leer hoe u MPlayer en de vereiste Win32 codecs te installeren in een Debian-gebaseerde systeem zoals Ubuntu.

instructies

1 Open een terminal, vervolgens bij de prompt type (of kopieer en plak) "wget ​​-c http://packages.medibuntu.org/pool/non-free/w/w32codecs/w32codecs_20071007-0medibuntu2_i386.deb" dan druk op de " Enter toets. Voer uw beheerderswachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd, dan druk op de "Enter" om de Win32 codecs pakket downloaden van de Medibuntu repository (zie middelen).

2 Type "sudo dpkg -i w32codecs_20071007-0medibuntu2_i386.deb" op de terminal prompt dan druk op de toets 'Enter'. Dit commando zal de Win32 video-codecs die nodig zijn om WMV bestandsformaten afspelen installeren.

3 Type "sudo apt-get install mplayer" op de terminal prompt, dan druk op de "Enter". Deze opdracht downloadt en installeert MPlayer dat is een gratis, cross-platform media speler die WMV-bestanden, plus vele andere audio- en videoformaten afspeelt.

4 Nadat de installatie is voltooid, opent MPlayer, klik met de rechtermuisknop in het hoofdvenster, de muisaanwijzer op 'Open', klik dan op "Play File." Blader naar het WMV-bestand dat u wilt spelen en klik op 'OK'.

5 Klik met de rechtermuisknop op een WMV-bestand, selecteer "Openen met", kies dan "MPlayer" om het de standaard mediaspeler voor het WMV-formaat te maken. MPlayer kan ook worden gebruikt om full-screen dvd's afspelen en het organiseren van muziekcollecties.

Hints

  • Sommige Linux distributies hebben al mediaspelers en codecs geïnstalleerd die overweg kan met WMV-bestandsformaten. Raadpleeg uw specifieke distributie van de hulp-bestanden om te bepalen welke bestandsformaten uw besturingssysteem kan spelen.