Hoe maak je een spreadsheet importeren in een OpenOffice Database

Hoe maak je een spreadsheet importeren in een OpenOffice Database


OpenOffice 3.2 beschikt niet over een import wizard voor spreadsheets. Maar het is mogelijk om spreadsheet gegevens uit een Microsoft Excel-bestand of een OpenOffice spreadsheet-bestand in een nieuwe tabel te kopiëren in een OpenOffice database. Uw nieuwe spreadsheet tafel kan vervolgens worden gebruikt in OpenOffice SQL-query's, formulieren en andere OpenOffice database-functies.

instructies

1 Open de spreadsheet-bestand en selecteer het tabblad spreadsheet dat de gegevens die u wilt verplaatsen naar de OpenOffice tabel bevat. Gebruik je muis om het celbereik met de gegevens die u wilt kopiëren te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde data, en klik op 'Kopiëren'. Dit zal de geselecteerde gegevens naar het klembord kopiëren.

2 Open het OpenOffice-database bestand dat u wilt de gekopieerde gegevens bevatten. Klik op het icoon "Tables" aan de linkerkant navigatievenster naar de "Tables" view. Selecteer "Edit" uit de menubalk te selecteren en vervolgens "Plakken." De "Copy Table" dialoog zal verschijnen. Voer een naam voor de lijst in het veld "Tabelnaam". In de sectie Opties, zorg ervoor dat "Definitie en Data" is geselecteerd. Als het u in de spreadsheet geselecteerde gegevens heeft kolomnamen aan de top, moet u de 'Gebruik eerste regel als kolomnamen "vakje check. Dit zal de kolomkoppen in het veld namen van de nieuwe tabel te kopiëren.

3 Klik op de knop "Next" om naar de "Apply Kolommen" dialoogvenster. In dit dialoogvenster kunt u kiezen welke kolommen van de gekopieerde gegevens die u wilt maken in de nieuwe database tabel. In de meeste gevallen wil je op de ">>" knop om alle kolommen te selecteren. Als u wilt kopiëren over slechts geselecteerde kolommen, klikt u op de naam van de kolom aan de linkerzijde en klik op de ">" knop om het te verplaatsen naar de rechterkant van het dialoogvenster. Als u alle kolommen die u wilt hebt geselecteerd, klikt u op "Create." Mogelijk wordt u gevraagd of u een primaire sleutel voor de tabel te maken. Klik op "Yes", tenzij u een van de bestaande kolommen als de primaire sleutel te gebruiken.

4 Dubbelklik op de naam van de tabel in de onderste helft van de tabellen weergave van het venster database om te controleren of de gegevens met succes is gekopieerd. Dit opent de tafel, zodat u alle records in de tabel kunt bekijken. Wanneer u klaar bent met het controleren van de gegevens, sluit het venster Tabel sla het databasebestand.

Hints

  • Als u gaat het kopiëren van meerdere spreadsheet tabs uit een spreadsheet-bestand naar OpenOffice database tabellen, de tafel namen aan het tabblad spreadsheet namen overeenkomen zodat je bijhouden wat u hebt gekopieerd kan houden.