Hoe maak je een Line Break toevoegen aan een String

Hoe maak je een Line Break toevoegen aan een String


Bij het schrijven van een programma, is het belangrijk te begrijpen hoe de output leesbare tekst aan de gebruiker. Vele malen, moet de programmeur de computer heel specifiek over waar om tekst op het scherm of op een afgedrukte pagina te plaatsen instrueren. Aangezien de meeste tekstoutput van het type "string data" zijn ASCII tekens gebruikt om de uitvoer te maken. De ASCII-tekenset bestaat uit twee verschillende karakters op een lijn break vertegenwoordigen: ". Line feed ', de' carriage return 'en de Een programmeur moet beide instructies bevatten om een ​​nieuwe regel naar een string tekst uitgang toe te voegen.

instructies

1 Zoek de regel code die de string waar u een regeleinde toe te voegen drukt.

2 Plaats de juiste code om nieuwe personages aaneen te schakelen om de string, indien nodig. Bijvoorbeeld, in Visual Basic, zou u de ampersand ( "&") te gebruiken om dit te doen. In C, kunt u de karakters direct in te voegen in de string, zodat er geen aaneenschakeling functie is noodzakelijk.

3 Voeg de personages om een ​​lijn in te voegen. In Visual Basic, betekent dit dat het toevoegen van het karakter voor harde return ( "Chr $ (13)") en het karakter voor nieuwe regel ( "Chr $ (10)") met behulp van de aaneenschakeling functie. In C, zou je "\ r" toe te voegen voor carriage return en "\ n" voor de nieuwe regel direct in de string.

Hier is een voorbeeld van een Visual Basic-string met een lijn breuk in het midden: "Dit is de eerste regel van de tekst." & Chr $ (13) & Chr $ (10) & "Dit is de tweede regel tekst."

Hier is het voorbeeld in C: "Dit is de eerste regel tekst \ r \ nDit is de tweede regel tekst.." Merk op dat in C kunt u rechtstreeks plaatst u de carriage return en line feed tekens in de string, omdat de backslash vertelt de compiler dat een speciaal teken volgt.

Hints

  • U wilt de juiste manier is om tekens samenvoegen van de programmeertaal die u gebruikt als het hier niet weergegeven te bepalen.
  • Deze voorbeelden moeten werken voor het Windows-besturingssysteem. Als u gebruik maakt van een ander besturingssysteem, kan er een variatie op de tekens die u nodig hebt om in te voegen zijn.
  • Veel programmeertalen hebben snelkoppelingen voor het plaatsen van een nieuwe regel dat makkelijker dan direct invoeren van de ASCII-teken codes kunnen zijn. Controleer de handleiding van uw programmeertaal.
  • Test altijd uw programmering voor onverwachte resultaten na het maken van een verandering als deze.