Hoe maak je GIMP Color Curves aanpassen

Hoe maak je GIMP Color Curves aanpassen


Er zijn een aantal dingen die de kleuren kunnen veroorzaken in uw foto's af te zijn. Overbelichte opnamen laten kleuren vervaagd, terwijl de onderbelichte foto's zijn donker en zwaar verzadigd. Corrigeer de kleuren en licht niveaus in uw foto's met behulp van GIMP. Met behulp van "Color Curves" tool van de gratis image-editor, lokaliseren en specifieke licht en kleur attributen in beeld in.

instructies

1 Launch GIMP. Klik op het programma "File" rubriek, selecteer dan de "Open" optie om uw afbeelding te importeren in GIMP.

2 Klik op de "Kleuren" rubriek. Klik op de optie 'Curves' in het menu "Kleuren" om de "Curves" tool te laden.

3 Selecteer de kleur eigenschap die u wilt aanpassen in het "Kanaal" menu box. De optie "Waarde" past de lichtsterkte van alle kleuren in uw afbeelding. De "Channel" doos van kleuren keuzes kunt u het lichtniveau van specifieke kleuren in uw beeld aan te passen; kiezen van rood, groen en blauw.

4 Gebruik de juiste kant van de bocht naar de hoogtepunten van uw beeld aan te passen, terwijl het gebruik van de linkerkant naar de schaduwen van de afbeelding aanpassen. Gebruik het midden van de bocht naar de middentonen aanpassen. Wanneer u klikt op elk punt in de curve, wordt een markering toegevoegd aan de aangeklikte punt in de lijn.

5 Klik op "OK" om uw kleur curve aanpassingen van toepassing zijn.

Hints

  • Sleep beide van de curve van de eindpunten te versmallen of te verbreden uw kleur of waarde.