Hoe gebruik je meerdere RAID PCI-kaarten op MOBO

Hoe gebruik je meerdere RAID PCI-kaarten op MOBO


Gebruik meerdere RAID PCI-kaarten op een moederbord om de opslagcapaciteit te verhogen, het verbeteren van de snelheid of de computer te beschermen tegen verlies van gegevens van schijf hardwarestoring. Een computer kan een groot aantal fysieke harde aandrijvingen en RAID arrays kunnen in diverse configuraties waarmee de stations samenwerken installeren. De RAID-controllers hebben ingebouwde firmware die samenwerkt met het besturingssysteem te laten schijven delen de werkdruk voor hogere snelheid indien gewenst, of het kan als alternatief ze groeperen in grotere virtuele drives voor grote volumes. De controllers kunnen houden ook duplicate real-time beelden voor gegevensbescherming.

instructies

1 Start de back-upprogramma op de computer de voorkeur voorafgaand aan het installeren van een PCI RAID controller kaarten eventuele data bestaat en een volledige back-up van het systeem uit te voeren.

2 Het afsluiten van de computer na het back-upprogramma de bewerking is voltooid. Maak de antistatische polsband zoals aangegeven door de richtingen zodat één uiteinde geknipt aan de interne metalen van de behuizing en het andere uiteinde is bevestigd aan een pols. Zet de schakelaar op de outlet strip of achterkant van de voeding of de stekker uit het stopcontact.

3 Verwijder de lege slot covers van de zaak op de locatie van elke PCI-kaart die zal worden geïnstalleerd. Begin met het gebruik van de eerste beschikbare PCI-sleuf het dichtst bij de CPU en het gebruik van elke sleuf in het oog voor extra kaarten.

4 Plaats elke RAID PCI-kaart in een slot door het gelijktrekken van de buitenste afdekplaatje en schuif het recht naar beneden in de PCI-aansluiting totdat deze goed vastzit in het stopcontact. Bevestig de hanger beugel met een schroef om deze vast in de zaak. Gebruik een gelijk aantal schijven per RAID-kaart en indien mogelijk gebruik maken van de exacte hetzelfde merk en type harde schijven voor de gehele installatie.

5 Monteer elke harde schijf in een beschikbare harde schijf bay met vier schroeven, zodat de gegevens en stroomaansluitingen toegankelijk zijn en dat alle stations zijn gemonteerd in dezelfde richting.

6 Sluit een voedingskabel aan op elk station.

7 Sluit een datakabel van elke rit naar een van de RAID PCI-kaarten.

8 Zet de computer en volg de aanwijzingen op het scherm of de schriftelijke instructies voor de specifieke RAID PCI-kaart geïnstalleerd om de firmware te voeren op de controller en logisch de groep van de stations die elke controller heeft aangesloten. Laat het besturingssysteem om de hardware drivers te laden voor de RAID PCI-kaarten en opnieuw op te starten indien nodig.

9 Klik op "Start", "Configuratiescherm" en "Systeembeheer." Dubbelklik op "Computer Management" en klik op "Disk Management" om het hulpprogramma Schijfbeheer om volumes en spiegels als gewenst voor de geïnstalleerde stations te creëren lanceren.

Hints

  • Gebruik een gelijk aantal schijven per RAID-kaart en indien mogelijk gebruik maken van de exacte hetzelfde merk en type harde schijven voor de gehele installatie. Sluit de aandrijving met behulp van een logische groepering, zodat stations die in de buurt van elkaar zijn gemonteerd dezelfde controller te gebruiken. Label de schijven met hun bijbehorende RAID-kaart nummer en poortnummer op de kaart om verwarring te voorkomen bij het uitvoeren van onderhoud in de toekomst.
  • Statische elektriciteit kan verschillende interne onderdelen te vernietigen en harde schijven zijn ook gevoelig voor trillingen en ruwe behandeling. Verplaats nooit een vaste schijf terwijl de stroom wordt toegepast.