Hoe om dvd-films afspelen met VLC Media Player

Hoe om dvd-films afspelen met VLC Media Player


Movie liefhebbers kunnen dvd's thuis en onderweg met behulp van VLC media player op hun desktop of laptop computer. Volgens videolan.org, VLC media player ondersteunt de meeste audio- en videoformaten van fysieke media, zoals DVD's en CD's, evenals digitale video formaten zoals MPEG-2 en MPEG-4. Geen enkele andere programma's, codecs of externe hulpprogramma's zijn nodig bij het bekijken van een DVD op VLC media player, want het heeft de mogelijkheid om zowel te zetten en streaming media op zijn eigen. Merk op dat de computer of laptop een dvd-station om DVD weergave te ondersteunen moet hebben.

instructies

1 Plaats de dvd in het dvd-station van de computer.

2 Open VLC media player en klik op "File"> "Open Disc."

3 Selecteer "DVD" als het type disc en controleer of de "Device Name" veld draagt ​​de juiste letter naam van het dvd-station. In de meeste gevallen, de cd / dvd-station is de letter "D" en zal verschijnen als "D:" op dit gebied.

4 Klik op "OK" om wijzigingen op te slaan. In een paar seconden, zal VLC afspelen van de film te starten. Je zou luid spinnen geluiden uit de DVD drive hoort net voordat de video in de speler verschijnt.