Hoe maak je een Wii-verbinding met het internet via een laptop Wi-Fi

Hoe maak je een Wii-verbinding met het internet via een laptop Wi-Fi


een Wii verbinden met het internet via een laptop Wi-Fi-adapter is handig als u niet beschikt over een draadloze router te hebben. Omdat de Wii komt niet met een ingebouwde Ethernet-adapter, kunt u gebruik maken van de ingebouwde draadloze adapter in plaats daarvan aan te sluiten op een laptop. Dit is mogelijk met behulp van een ad hoc (computer-naar-computer) netwerk wanneer uw laptop is aangesloten op een bedrade internetverbinding. Met behulp van deze methode kan u wat geld besparen, omdat je niet hoeft te een bedraad netwerk adapter kopen voor de Wii of een draadloze router.

instructies

Windows Vista of nieuwer

1 Sluit uw laptop op het internet door het aanbrengen van een Ethernet-kabel van uw router of modem aan op de netwerkadapter op de computer. Open het menu 'Start' en klik op 'Configuratiescherm'.

2 Klik op "Netwerk en internet", "Network and Sharing Center" en "opzetten van een nieuwe verbinding of netwerk." Selecteer "Set Up een draadloze Ad Hoc (Computer-naar-computer) netwerk."

3 Volg de stappen in het netwerk setup wizard. Voer een naam, beveiligingsniveau en doorgeven sleutel voor het netwerk om het te beschermen.

4 Zet op de Wii en gebruik maken van de controller om de "Main Menu" te openen en selecteer "Wii-instellingen." Open de "Internet" Instellingen en vervolgens op "Connection Settings."

5 Volg de stappen op het scherm aan te sluiten op uw laptop WiFi-netwerk dat wordt uitgezonden. U krijgt de naam van het netwerk nodig hebben en doorgeven sleutel die u op de computer ingevoerd.

Windows XP

6 Klik op het menu 'Start' en geopende 'Configuratiescherm'. Klik op "Netwerk- en Internetverbindingen" en open "Network Connections."

7 Rechtsklik op de naam van uw draadloze netwerkadapter en selecteer 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad "Wireless Networks". Zorg ervoor dat de optie "Gebruik Windows voor het configureren van mijn draadloos netwerk Settings" is aangevinkt.

8 Klik op "Add ..." onder "Voorkeursnetwerken" en voer een naam van het netwerk, het type codering en netwerksleutel. Gebruik "Shared" het type "Authentication".

9 Klik op 'Geavanceerd' en selecteer "Computer-to-computer (ad hoc) netwerken." Rechtsklik op de naam van het bedrade netwerk adapter en selecteer 'Eigenschappen'.

10 Klik op de "tabblad Geavanceerd 'en vink het vakje aan naast" Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via deze computer's Internet Connection. "

11 Sla de instellingen op de computer. Volg de normale stappen om de Wii met het internet, die vallen onder de voorgaande paragraaf.