Montage van een Flash Drive in Unix

Montage van een Flash Drive in Unix


De meeste moderne Unix (en Linux) systemen hebben de mogelijkheid om een ​​USB flash drive mounten als het in de USB-sleuf is geplaatst. Echter, als de automount hulpprogramma niet werkt, dan moet u handmatig mount (beschikbaar maken voor gebruik) van het apparaat. Het is belangrijk om te controleren of het apparaat wordt herkend door het systeem voordat u de schijf te monteren. Zodra het apparaat is gemonteerd, kunt u deze openen als u wilt toegang tot een ander extern apparaat.

instructies

1 Steek de flash drive in de USB-poort van de computer.

2 Open een terminal-venster. Dit is waar je het volgende commando typen.

3 Typ het commando "lsusb" om ervoor te zorgen dat uw flash-drive door de computer herkend. De uitvoer van de opdracht zal de naam van de flash drive te laten zien naast de "Bus" en "Device" informatie.

4 Typ het commando "fdisk -l" om de naam van het apparaat voor de flash drive te ontdekken. De naam van het apparaat zal iets vergelijkbaar met "/ dev / sda2".

5 Typ het commando "mkdir / mnt / usbdrive" naar een mount voor uw flash-drive te maken. Dit is waar je toegang krijgen tot de bestanden nadat het toestel is gemonteerd.

6 Typ de opdracht "id username" om uw "uid: (user id) en 'lokaliseren'. (Groep id) voor de volgende opdracht Vervang" gid username "met je Unix gebruikersnaam.

7 Typ het commando "# mount -TV auto -o rw, uid = 500, gid = 500, umask = 077, / dev / sda2 / mnt / usbdrive" om de flash drive mounten. Vervang de waarden voor "uid" en "gid" met de waarden gevonden in stap 6. Plaats "/ dev / sda2" met de naam van het apparaat zich in stap 4.