Tips voor het maken van een Tumblr thema

Tips voor het maken van een Tumblr thema


De microblogging-platform Tumblr biedt twee opties voor het wijzigen van het uiterlijk van uw blog: het installeren van een thema dat iemand anders gemaakt, of het creëren van uw eigen aangepaste thema. De site biedt honderden kant en klare thema's, maar als je bekend bent met HTML en CSS, kunt u ontwerp uw eigen op uw blog geven een unieke look. Nadat u uw thema hebt gemaakt, klikt u op "Edit HTML" en plak in uw code te gebruiken.

Plan Ten eerste, Code Later

Breng wat tijd door het plannen van uw ontwerp. Als uw ontwerp omvat meerdere elementen, schetsen uw lay-out op een stuk papier - het geeft je een idee van hoe het eruit zal zien op het scherm te geven, en het hebben van het door uw kant houdt je gefocust wanneer je klaar om te beginnen codering te krijgen. Denk aan je publiek bij het kiezen van een kleurenpalet en lettertype. Bijvoorbeeld, een klein, licht gekleurde lettertype goed voor een jonger publiek, maar als de meeste van uw bezoekers ouder zijn, kunnen zij het moeilijk vinden om te lezen. Als u van plan bent om uw blog geld te verdienen, na te denken over waar u wilt om advertenties te plaatsen en zorg ervoor dat uw lay-out omvat ruimte voor hen.

Denk buiten de doos

Tumblr de standaard lay-out is de essentie van de eenvoud, met een middelste kolom dat de ingevoerde gegevens weergeeft en een kant kolom die je profiel informatie bevat. Wanneer u uw eigen lay-out te maken, bent u niet beperkt tot het gebruik van slechts twee kolommen; in feite hoeft u niet eens te kolommen te gebruiken op alle. Uw lay-out wordt alleen beperkt door uw verbeelding en technische vaardigheid. Als je het gevoel creatief geblokkeerd, wat tijd doorbrengen het controleren van andere thema sites om een ​​idee van wat Tumblr is in staat om te krijgen.

Generatoren en Snippets

Als je niet wilt gebruiken een thema iemand anders gemaakt, maar je CSS vaardigheden zijn niet helemaal tot de taak van het bouwen van een jezelf, je bent niet helemaal pech. Sommige websites bieden thema generatoren dat uw inbreng met betrekking tot zaken als achtergrondafbeelding kleur, lettertype en en automatisch het thema voor u; alles wat je hoeft te doen is kopieer en plak de code. Je krijgt niet een volledig aangepaste lay-out op deze manier, maar het geeft je enige controle over het uiterlijk van uw Tumblr blog. Een andere optie is om uw eigen codering vaardigheden aan te vullen met kant en klare code snippets. Veel sites bieden gratis blokken code die, wanneer ze in de HTML van uw blog, leiden tot verschillende effecten. U kunt deze fragmenten toe te voegen aan uw eigen code, of om de code van een premade lay-out die u gebruikt. Zie de links in Bronnen voor sites die deze functies bieden.

aanbieding Opties

Als u het ontwerpen van een thema voor anderen te gebruiken, adviseert de online design magazine Devlounge waardoor het gemakkelijk voor de gebruikers aan te passen. Gebruik meta-tags om gebruikers in staat om dingen zoals kleuren, afbeeldingen en tekst velden in het menu Customize tweak, zodat ze niet hoeven te de code zelf bewerken.

Overschrijven de standaard iPhone Layout

Wanneer gebruikers een bezoek aan uw blog vanaf een iPhone, wordt de site weergegeven met Tumblr de standaard iPhone thema, ongeacht wat thema dat u hebt geïnstalleerd. Om dit te omzeilen, maakt u een nieuwe statische pagina (in het menu Customize) met de naam "iPhone-thema. 'Nadat u uw nieuwe mobiele thema hebt ontworpen, opent u de iphone-themapagina voor het bewerken en te plakken in uw code. IT-journalist Guillaume Belfiore Dit weinig bekende truc in zijn blog, "Handgemaakte denken."