Hoe kan ik een printer op een draadloos netwerk installeren

Hoe kan ik een printer op een draadloos netwerk installeren


Een Local Area Network (LAN) is een verzameling apparaten zoals computers, scanners en printers die zich op hetzelfde netwerk ruimte. LAN-netwerken zijn onderverdeeld in twee categorieën zijn en waarbij de inrichtingen zijn verbonden via Ethernet kabels en netwerken waar alle apparaten draadloos worden aangesloten. apparaten installeren op een draadloos LAN-netwerk vereist dat het apparaat in staat is een draadloze verbinding. Printers zijn een van de meest voorkomende draadloze apparaten in netwerken geïnstalleerd met de ingebouwde mogelijkheden.

instructies

1 Stel uw printer en steek de stekker in een stopcontact. Schakel de printer.

2 Voer interne menu van de printer met behulp van de kleine externe display en bedieningspaneel. Navigeer naar de "Settings" of "Setup" gedeelte van het menu, afhankelijk van het model van uw printer. Zoek en kies de optie "Wireless".

3 Volg de instructies op draadloze installatie zoals weergegeven. Voer in de naam en het wachtwoord van uw draadloze netwerk als daarom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat uw draadloze netwerk is up and running of de printer niet detecteren.

4 Schakel de printer zodra de draadloze installatie is voltooid. Zet de printer en kijk of het nog steeds is aangesloten op het netwerk. Als het niet, moet u handmatig de printer op uw netwerk aan te sluiten; informatie van het netwerk moet worden opgeslagen op de printer.

5 Log in op uw pc en een testpagina afdrukken. Het kan zijn dat uw nieuwe printer uit de lijst met beschikbare printers handmatig kiezen. Zodra een testpagina succesvol is afgedrukt, zal uw printer klaar voor gebruik.

Hints

  • Sommige draadloze printers hebben een "Network Test" optie ingebouwd. Het uitvoeren van een netwerk test zal ervoor zorgen dat de printer goed is aangesloten op het netwerk.