Hoe te verwijderen partities in Dual Boot Schijfbeheer voor XP

Disk Management biedt u een hulpmiddel om harde schijven te beheren in het besturingssysteem Windows XP. Als u niet langer de dual boot partitie nodig hebt, kunt verwijderen, waarbij de ruimte op de harde schijf beschikbaar zijn om andere redenen, zoals extra ruimte toe te voegen aan uw Windows-partitie opslag maakt. Alle gegevens van de verwijderde partitie wordt vernietigd, dus je moet ervoor zorgen dat u al uw bestaande bestanden back-up voor het verwijderen van een partitie.

instructies

1 Klik op de knop Windows XP "Start" op uw computer. Klik op de optie "Run" naar een command line tekstvak te openen. Typ "compmgmt.msc" en druk op "Enter." Deze opdracht opent het hulpprogramma Computerbeheer dat Schijfbeheer bevat.

2 Klik op "Disk Management" aan de linkerzijde van het venster. Het pictogram bevindt zich in de sectie Storage. Merk op dat alle schijfpartities worden getoond en kleurcode in het middelste deelvenster detail. Klik op de dual boot partitie om deze te activeren.

3 Klik rechts op de dual boot partitie en kies "Partitie verwijderen." Een waarschuwing verschijnt. Klik op "Ja" om te bevestigen dat u de partitie wilt verwijderen. De verwijderde partitie is kleurcode zwart, wat aangeeft dat de partitie is nu vrije ruimte op de harde schijf.