Hoe kan ik MP3-bestanden te comprimeren op een Mac

Hoe kan ik MP3-bestanden te comprimeren op een Mac


U kunt een MP3-bestand te comprimeren, zodat het minder ruimte inneemt op een harde schijf met behulp van iTunes op een Mac-computer. Om een ​​MP3 te comprimeren, moet je om te zetten naar een lagere bitrate. De bitrate is een maat voor de hoeveelheid gegevens in een tweede verzonden. Hoe hoger de bitrate van een MP3 bestand, hoe hoger de geluidskwaliteit en hoe groter de hoeveelheid ruimte neemt op een harde schijf.

instructies

1 Open iTunes. Ga naar het menu "iTunes" aan de bovenkant van het scherm en selecteer 'Voorkeuren'.

2 Klik op de knop "Instellingen importeren" in het tabblad "Algemeen".

3 Stel het menu 'Importeren met "naar" MP3 Encoder "als het niet al op deze instelling.

4 Verander het menu "instelling" in op een lagere bitrate. U kunt kiezen uit drie standaard bitrate opties of kies "Custom" te kiezen uit alle beschikbare bitrates. Lagere bitrates betekenen kleinere bestanden, echter, het verlagen van de bitrate te veel zal de MP3 unlistenable te maken. Klik op "OK" om het "Preferences" vensters te sluiten.

5 Markeer de MP3's die u wilt comprimeren in uw iTunes-bibliotheek. Klik op het menu "Advanced" en kies "Create MP3 Version" om een ​​nieuwe kopie van de MP3 te maken met de lagere bitrate. Klik op het origineel en druk op de "Delete" om het te verwijderen. Wilt u MP3-bestanden te comprimeren niet al in je iTunes-bibliotheek, sleept u ze uit hun locatie op de computer met iTunes en neerzetten om ze te importeren met de lagere bitrate.