Fax Problemen oplossen

Fax machines zijn een van de oudste manieren om document informatie te verzenden via een telefoonlijn. Voordat e-mail de meest populaire, en efficiëntere manier om documenten te sturen werd, het faxapparaat koning was. Met de tijd, hebben faxapparaten geavanceerde machines in staat zijn vele functies te worden. Niet langer alleen gevonden als een stand-alone machine, worden faxen opgenomen in kopieerapparaten en printers. Faxen kan ook worden gedaan door middel van computer software om een ​​faxapparaat of printer. Dus met een dergelijke complexe machine zijn er verschillende dingen die mis kan gaan. In dit artikel leert u een aantal fundamentele stappen voor probleemoplossing.

Fax Kwaliteit

Als de faxen die u ontvangt zijn te donker of licht, of geruïneerd door strepen en vlekken, spelen met de duisternis en dichtheid instellingen van de machine. Stuur een paar testen faxen tot de kwaliteit ziet er goed op uw einde. Als de faxen blijven slecht uit te komen, het probleem ligt waarschijnlijk aan het einde van de afzender. Als u de afzender en uw documenten zijn coming out slecht aan de andere kant, probeer dan het reinigen van de sensoren van de machine met een vochtige doek.

connectiviteit

Als u niet in staat om faxen te verzenden of ontvangen, dan kunt u last een verbinding probleem. Controleren om ervoor te zorgen dat u goed zijn aangesloten op een telefoonlijn, en dat er niets is uitgetrokken. Zorg ervoor dat uw telefoonsnoer in de juiste telefoonaansluiting op het faxapparaat, zoals een aantal hebben een aparte telefoon aansluitingen voor antwoordapparaten of extra connectiviteit. Controleer of de telefoonlijn werkt door het te testen met een werkende telefoon. Probeer ook het draaien van uw fax uit en aan. Soms is een snelle herstart zal het probleem op te lossen.

Paper Jam

Als u een fax bezit, zult u waarschijnlijk hebt ervaren het papier is vastgelopen op een bepaald punt. Kleine faxapparaten hebben slechts twee gebieden waar het papier vastgelopen kan worden. Probeer op zoek in de documentinvoer gebied, en ook in de grafische omgeving. Zodra u het vastgelopen papier te vinden, trek het in de richting dat hij op reis is, doet zo zacht om geen tandwielen beschadigen of scheuren het papier, waardoor een groot deel in je machine.