Wat is een IAO-Port?

Wat is een IAO-Port?


"Lights Out Management" of LOM, kunnen netwerkbeheerders de toegang tot en het actualiseren van de apparaten op een netwerk, zelfs als deze apparaten zijn uitgeschakeld. uitvoering van LOM Hewlett Packard heet iLO, wat staat voor "Integrated Lights Out." De iLO-poort geeft toegang tot iLO.

beheer op afstand

Het begrip iLO is onderdeel van een reeks technologieën en protocollen die remote beheer van computers in een netwerk mogelijk. Deze technologieën omvatten de Dynamic Host Configuration Protocol, welke adressen toewijst aan computers op de vraag van de computer bij het opstarten. De combinatie van deze technieken het Internet is dat een beheerder kunnen uitvoeren op de computers in een netwerk vanaf een andere locatie; zelfs een ander land. Dit scenario maakt het ook mogelijk netwerkbeheer functies worden gecentraliseerd op één locatie, waar veel kantoren overal in de wereld.

ProLiant servers

HP integreert iLO in zijn Proliant reeks van servers. Een server is een computer die gegevens bevat of diensten vereist door andere computers. Hierdoor ontstaat een centrale bron die de mogelijkheden van veel "client" computers verbetert. Een client is een computer die verzoeken aan een server maakt. De taak van een server naar andere computers te dienen betekent dat het geen contact met klanten initieert, maar is toegankelijk voor andere computers via een privé netwerk of het internet. Deze status betekent dat toegankelijk is voor een netwerkbeheerder over een netwerk dient.

Lichten uit

LOM is alleen nodig in situaties waarin de server uitgeschakeld. Als het eenmaal is ingeschakeld, wordt de netwerkbeheerder heeft een bereik van tools beschikbaar om programma's op de remote server te draaien. De behoefte aan LOM komt voort uit de noodzaak om een ​​kapotte server op te lossen. Een servicecontract met HP, of een andere uitbestede service center, zou niet werkbaar zonder iLO. Dit betekent dat bedrijven die bedrijfskritische hardware hoeven niet te wachten tot de volgende ingenieur is beschikbaar om uit te komen om hun locatie.

Haven

De iLO functies hebben hun eigen afdeling van het moederbord van de server die direct is gekoppeld aan een poort op de server behuizing. Een poort is een socket, en in dit geval is een socket die een connector voor een Ethernet-kabel, een netwerkverbinding ontvangt. Dit betekent dat de iLO gedeelte van de computer direct toegankelijk en hoeft niet te vertrouwen op de netwerkkaart of de communicatiesoftware van de computer actief. Het besturingssysteem van de computer hoeft niet te worden uitgevoerd voor de sectie iLO om door de iLO-poort communiceren.