Veel voorkomende problemen met een PC

Veel voorkomende problemen met een PC


PC's zijn de meest voorkomende vorm van computer ter wereld. PC's kunnen een aantal verschillende besturingssystemen, variërend van Microsoft Windows naar Unix en Linux. Onafhankelijk van het besturingssysteem op de computer, kan een aantal gemeenschappelijke problemen optreden met PC-hardware. Het begrijpen van deze problemen kan helpen bij het oplossen van problemen en reparatie.

Problemen met het geheugen

De meest voorkomende probleem ervaren door pc onvoldoende random access memory (RAM). Als uw computer onvoldoende RAM-geheugen heeft, het dwingt de harde schijf als op korte termijn opslag voor uitvoering van het programma te handelen. Omdat de harde schijf is langzamer dan RAM-geheugen, het zorgt ervoor dat uw algemene computerervaring te traag en traag zijn.

CPU Problemen

Oudere CPU's mogelijk niet in staat om berekeningen snel genoeg uit te voeren voor meer moderne besturingssystemen en software. CPU kracht groeit snel, en na een aantal jaren, kan nieuwere software gewoon overtreffen het vermogen van een oudere CPU's om berekeningen uit te voeren om het programma uit te voeren. Een goed voorbeeld hiervan is de moderne multiple-core CPU's. Multiple-core CPU's daadwerkelijk bevatten twee of meer CPU's in één pakket. CPU's die een generatie of twee oude hebben slechts een enkele kern, of een enkele CPU.

Hard Disk Failure

Harde schijven zijn complexe mechanische systemen waarbij componenten te bedienen met zeer weinig ruimte voor fouten. Als een harde schijf leeftijden, kunnen onderdelen slijten, waardoor mechanische storing. Sommige oudere computers kunnen niet in op het volledige gamma van nieuwere hoge capaciteit harde schijven. Daardoor kunnen sommige nieuwere grote vaste schijven niet in oudere computers.

CD / DVD Drive Issues

Cd- en dvd-stations gebruiken lasers om gegevens te lezen uit het reflecterende gedeelte van een cd of dvd. Na verloop van tijd, kan een cd- en dvd-station lasers worden uitgelijnd. Omdat de cd- en dvd-drives zijn mechanisch, kunnen delen van de schijf niet in de tijd. Dit wordt meestal aangeduid door te klikken of schurende geluiden wanneer de computer probeert te krijgen tot de drive.

Problemen met de voeding

De voeding in uw PC is verantwoordelijk voor het leveren van een stabiele stroom aan onderdelen van uw computer. Een voeding die te klein is kan leiden tot problemen met oververhitting, reboots en computer vastlopers veroorzaken. Als voeding leeftijden, kan de spanning die het aan systeemcomponenten beginnen te variëren, waardoor soortgelijke symptomen een voeding die te klein is. Een voeding die failliet gaat of te klein is kan ook problemen, met inbegrip van mislukking, in andere computer componenten veroorzaken.