Een Paintshop Pro Blending Tutorial

Een Paintshop Pro Blending Tutorial


Paintshop Pro gebruikt lagen om beelden te beheren. Denk aan lagen als glasplaten met foto's op hen. Als u een glasplaat over elkaar leggen de beelden combineren tot een enkel samengesteld beeld. Grafische stapel lagen op een unieke manier om een ​​verscheidenheid van samengestelde afbeeldingen. Paintshop Pro heeft 22 blend modi die kunstenaars van toepassing zijn op lagen. Een mix bepaalt hoe een toplaag samenwerkt met de laag eronder. Verander de blend mode en het samengestelde beeld verandert. Experimenteren met een paar van de blend modes en zien waar uw creativiteit u neemt.

instructies

Maak Objects

1 Open Paintshop Pro en druk op "CTRL + N" om een ​​nieuw project te maken. Het venster "New Image" wordt geopend.

2 Typ 600 in de "breedte" en "Height" tekstvakken en klik op "OK" om het venster te sluiten. Een venster met een leeg tekenpapier wordt geopend in het werkgebied.

3 Klik op de "Dropper" tool in de gereedschapskist.

4 Klik op de onderste rechthoek in de "Materials" paneel aan de rechterkant van het scherm. Het venster Eigenschappen van materiaal wordt geopend. Dit venster bevat kleuren.

5 Klik op de rode kleur en klik vervolgens op "OK" om het venster te sluiten. De achtergrondkleur in het panel Materials zal wenden tot rood. Dit is hoe je voorgrond en achtergrond kleuren instellen.

6 Klik op de "rechthoek" tool in de toolbox om het te activeren.

7 Houd de linkermuisknop ingedrukt en gebruik de muis om een ​​grote rechthoek op het doek. De rechthoek rood. Klik op "Apply" aan de bovenkant van het scherm. Deze nieuwe laag verschijnt in het "Lagen" paneel aan de rechterkant van het scherm.

8 Verander het project & # 039; s achtergrondkleur op groen met behulp van dezelfde stappen die u gebruikt om het te veranderen naar rood.

9 Klik op "Layers" aan de bovenkant van het scherm en selecteer "Nieuwe Vector Layer" om een ​​nieuwe laag te maken.

10 Teken een kleinere rechthoek op het doek zodat het overlapt de rode rechthoek. De kleur van de nieuwe rechthoek is groen. Deze nieuwe laag verschijnt ook in de Layer & # 039; s panel.

Pas Blend Mode

11 Klik op de functie "Pick" om het te activeren.

12 Klik op de groene laag in het "Lagen" venster om deze te markeren.

13 Op het woord "Normal" boven aan de "Lagen" panel. Een keuzelijst wordt geopend en toont de Paintshop Pro blend modes. De standaard modus is "Normal." Dat betekent dat de rode en groene lagen interactie normaal.

14 Selecteer "donkerder" uit het drop-down lijst van blend modes. "Donkerder" is één van de meer populaire blend modes. De groene plein zal donkerder.

15 Selecteer "Difference" van de mengmodus lijst. De groene rechthoek goud draaien. Dit gebeurt omdat de "Verschil" mengmodus vertelt Paintshop de pixelkleuren van de toplaag af te trekken van de pixelkleuren van de onderste. Elke overvloeimodus wijzigt pixels op een andere manier. Zie Referenties voor een link naar de beschrijvingen van Paintshop Pro & # 039; s 22 overvloeimodi.

16 Kies andere overvloeimodi en het effect dat ze hebben op de rode en groene rechthoeken observeren.

Hints

  • Mengmodi met foto's en afbeeldingen vector, zoals rechthoeken. Layer mengen is een kunst en geen wetenschap. Grafisch ontwerpers vaak struikelen op unieke mix combinaties puur toeval. Als je eenmaal weet hoe je blend modes wijzigen, kunt u experimenteren en plezier hebben het ontdekken van nieuwe foto's als je speelt met de lagen en overvloeimodi van Paintshop Pro.