Tutorial voor UV Texturing in Blender

Tutorial voor UV Texturing in Blender


Blender is een open-source 3D-modellering programma dat kan worden gebruikt voor alles van het ontwerpen eenvoudig driedimensionale personages om het maken van video games of het maken van speelfilms. Door zijn vele toepassingen, zijn er nogal een grote verscheidenheid aan instrumenten, het bewerken van ramen en functies binnen het programma, en uitzoeken hoe iets simpels, zoals het toevoegen van een textuur aan een object te doen, kan een verwarrende taak zijn. Net als veel andere functies in Blender, leren hoe je de menu's te navigeren is de sleutel tot het toepassen van UV texturen.

instructies

1 Open Blender. Als je dit eerst doen, zal het programma u een standaard kubus om te beginnen werken met. Het is het beste leer je hoe je UV-textures op deze kubus in plaats van op iets belangrijker.

2 Selecteer de kubus of een gedeelte ervan. Blender zal starten in "object mode" wanneer u het programma opent. Deze modus wordt meestal gebruikt voor het creëren van basisvormen en bewerken van animatie frames, en door rechts te klikken op de kubus in het kunt u het gehele object te selecteren. Als u klikt op de "mode object" knop onder het raam te bewerken een lijst met andere modes zal verschijnen, een van hen is "edit mode." Hier kunt u een oppervlak van de kubus selecteren door te klikken op de "face select mode" knop, die wordt aangegeven door een driehoek, en vervolgens met de rechtermuisknop te klikken op het gezicht dat u wilt textuur.

3 Splits het venster bewerken in twee afzonderlijke delen door het bewegen van de muisaanwijzer over de grens tussen de editing venster en de werkbalk, rechts te klikken en te kiezen voor "split omgeving." Beweeg de muisaanwijzer naar de plaats waar je zou willen om het venster te bewerken en links-klik splitsen. Het hebben van twee het uitgeven vensters kunt u uw object te bekijken in één en stel uw texture editing in de andere.

4 Klik op de knop in de linkerbenedenhoek van uw nieuwe editing venster en kies "image / UV-editor." Dit zal de weergave van een grafiek die uw textuur op wordt weergegeven, evenals nieuwe menu-opties.

5 Klik op "beeld", selecteer "open" en zoek uw textuur toe te voegen aan het project. Om de textuur toe te passen, klik op de pijl naast het 'beeld' selectie en kies uit de lijst van texturen. Beweeg uw muis over uw oorspronkelijke bewerken, druk "u" en selecteer "uitpakken." Dit zal de textuur kaart over de door u geselecteerde gedeelte van de kubus, maar je mag niet direct zien. Klik op de knop naast de knop "object mode / edit mode" en selecteer "structuur" om uw kubus bekijken met de textuur toegevoegd.