Hoe maak je een Non-System Disk of een schijf fout te herstellen op een computer

Hoe maak je een Non-System Disk of een schijf fout te herstellen op een computer


Windows-besturingssystemen kan een "Non-system disk of disk error" boodschap te tonen bij het opstarten van de computer. De redenen voor deze foutmelding variëren, en de tijd en het geld dat je kan hebben om te besteden aan het probleem op te lossen zal afhangen van de oorzaak. Als u uw computer gebruikt voor enige tijd, kan uw harde schijf worden niet of u per ongeluk veranderd instellingen hebben. Als je net hebt geïnstalleerd, de disk drive, controleer je interne verbindingen en de aandrijving volgens de installatie-instructies van de fabrikant van de harde schijf opnieuw te installeren.

instructies

1 Verwijder eventuele diskettes of bootable cd's, dvd's, USB-sticks of andere opstartbare media uit de computer. Poging om de computer opnieuw opstarten. Doorgaan als u doorgaat om de fout te ontvangen.

2 Start de computer opnieuw. Druk op de toets die nodig is om uw BIOS-instellingen in te voeren. (De monitor geeft meestal een "Press [key] om toegang te krijgen tot het BIOS" rechts nadat u de computer opnieuw op te starten. Druk op de toets op uw scherm.)

3 Ga naar het menu of "Boot Options" "Advanced" met behulp van de pijltjestoetsen. (De precieze menu voorwaarden zullen variëren afhankelijk van uw computer en BIOS type.)

4 Selecteer de vaste schijf waarop het besturingssysteem (meestal C :) bevat als primaire boot device. Selecteer uw cd / dvd-station, het diskettestation of een andere harde schijf als uw secundaire boot device.

5 Op te slaan en de BIOS. Ga verder met de volgende stap als je de "Non-system disk error" bericht weer te zien.

6 Herstart de computer. Keer terug naar het scherm van de BIOS ' "Boot Options" van de bovenstaande stappen, dan stelt u de "CD / DVD-drive" als de primaire boot device en de harde schijf als de secundaire boot device. Op te slaan en de BIOS.

7 Plaats de Windows-installatieschijf. Herstart de computer. Druk op een toets te starten vanaf schijf. Volg de aanwijzingen op het scherm om Windows opnieuw te installeren.

8 Vervang uw harde schijf als u Windows niet kunt installeren.

Hints

  • Test uw harde schijf door het BIOS als uw BIOS deze functie ondersteunt.