Hoe kan ik de harde schijf upgrade op een Dell OptiPlex GX260

Hoe kan ik de harde schijf upgrade op een Dell OptiPlex GX260


Tijdens de levensduur van uw Dell GX260 computer, kan het nodig zijn om te vervangen of upgraden van de harde schijf. U kunt meer ruimte nodig hebben of de bestaande schijf kan slecht gaan. Het proces van het upgraden van de harde schijf op een Dell GX260 kan worden bereikt door de meeste mensen met een beperkte kennis van computer hardware. Het proces zal ongeveer 15 minuten duren, afhankelijk van uw comfort niveau omgaan met de computer hardware en randapparatuur.

instructies

1 Verwijder het netsnoer uit de achterkant van de computer. Dit is de zwarte, dikke kabel die loopt van uw stroombron om de voeding van de computer.

2 Aard uzelf door een metalen voorwerp. U kunt ook door uzelf te aarden het dragen van een aardingsbandje die rond je pols met een koord verbonden aan een metalen voorwerp. Dit zorgt ervoor dat u geaard tijdens het gehele proces. Aarding voorkomt statische ontlading, die gevoelig zijn computer kunnen beschadigen.

3 Open geval. Deze zaak zal een quick-ontgrendeling dat geen gereedschap vereist hebben. Schuift de grendel in de rug van een zijpaneel openen naar binnen van de computer bloot.

4 Trek de stekker van de harde schijf. Op de achterkant van de harde schijf, zal je een multi-gekleurde kabel te zien met een witte connector aangesloten op het station. Verwijder de connector door grijpen beide zijden van de witte connector en wiebelen is gratis.

5 Koppel de datakabel van de harde schijf. Naast de stroomkabel die u hebt verwijderd, zul je een grijs lint kabel te zien met een zwarte, plastic connector. Verwijder deze kabel los van de achterkant van het station door te trekken uit de plastic connector.

6 Verwijder de schijf uit het chassis. De harde schijf zal in zijn kooi worden gemonteerd met twee groene hendels. Knijp die twee hendels samen en schuif het station uit de kooi.

7 Verwijder de bevestigingsbeugel van het bestaande station en hechten aan het nieuwe station. Deze beugel wordt aan de aandrijving door kleine schroeven bevestigd. Dezelfde schroeven kunnen worden gebruikt om het te hechten aan het nieuwe station.

8 Installeer de nieuwe schijf in de drive kooi. Schuif de nieuwe schijf in hetzelfde slot van de oude drive is verwijderd uit. De groene tabbladen vastklikken en zet de drive.

9 Sluit de datakabel aan op het nieuwe station. De lintkabel die eerder verwijderd wordt aangesloten op het nieuwe station. De drive heeft een sleuf in de ene kant van het verbindingsgebied, en het lint kabel heeft een inkeping in de plastic connector. De inkeping op het lint kabel zal op een lijn met de sleuf op de harde schijven connector. Dit zal helpen ervoor zorgen dat u de kabel in de juiste richting voordat u de aansluiting van het lint kabel aan op de harde schijf te forceren.

10 Sluit de voedingskabel aan op het station. Het stopcontact op de aandrijving is gevormd op een manier waar de macht connector kan alleen worden erin in één richting aangesloten.

11 Sluit de zaak door het vervangen van het panel eerder verwijderd. Het panel zal vastklikken met behulp van de quick-ontgrendeling.

12 Sluit het netsnoer eerder verwijderde. Ook dit is aangesloten op de voeding aan de achterzijde van de computer.

Hints

  • Alle informatie die u op de oude schijf was niet meer toegankelijk. Het is een goed idee om back-up alles wat je wilt gebruiken op het nieuwe station. U kunt het opslaan op CD-ROM, USB flash drive of andere opslagmedia te kopiëren naar de nieuwe schijf op een later tijdstip.