Hoe maak je een Podcast Voeg toe aan uw website

Een podcast is gewoon een reeks audio-bestanden die u beschikbaar zijn voor anderen om te horen maken. Het heet een podcast, omdat het meestal wordt uitgezonden op een regelmatige basis als een radio show, maar luisteraars hebben het gemak van het luisteren naar de podcast op hun computer of MP3-speler, zoals een iPod. Een ander kenmerk van een podcast is dat de beschikbaarheid ervan vaak via RSS feed wordt aangekondigd.

instructies

1 Maak een audio-bestand met behulp van uw favoriete audio-opname software. Als je niet bekend bent met audio-opname software, bent u misschien willen proberen Audacity, een gratis geluidsrecorder en redacteur.

2 Zet uw audio-bestand naar MP3-formaat. MP3-formaat is het standaardformaat voor podcasts en zal ervoor zorgen dat al uw luisteraars in staat om uw bestanden te horen zal zijn. Als u Audacity gebruikt, kunt u eenvoudig exporteren van uw bestand naar MP3-formaat. Andere audio-software moet op dezelfde manier werken.

3 Upload uw MP3-bestand naar uw webserver.

4 Maak een link naar uw MP3-bestand op de webpagina waar u uw podcast te publiceren. Maak een link die luisteraars kunnen klikken om het bestand te openen. Uw link zal er ongeveer zo uitzien: http://yourwebsite.com/myfirstpodcast.mp3.

5 Schrijf een titel en een korte beschrijving van uw podcast boven of onder de link naar de podcast, zodat luisteraars weten wat uw podcast is over.

6 Maak een RSS-feed voor je podcast. Uw RSS-feed zal uw podcast titel, beschrijving en link. U kunt een RSS-feed eenvoudig met behulp van de gratis podcast RSS Feed Generator door TD Scripts.

7 Voeg uw podcast RSS-feed naar uw website door het uploaden van uw RSS-bestand pas te maken. Dit bestand moet worden opgeslagen en geüpload als een XML-bestand. Dit is het bestand uw luisteraars zullen gebruiken om te abonneren op uw podcast.

8 Laat uw website bezoekers weten dat u een nieuwe podcast! De link naar je podcast RSS-feed op uw website.

Hints

  • Als u gebruik maken van blogging software zoals WordPress, zullen veel van deze stappen worden verzorgd voor je. Zo zal WordPress automatisch een link naar het bestand wanneer u een bericht te maken, zodat u niet zal hebben om de RSS feed handmatig maken. Zorg ervoor dat u de functies controleren van uw specifieke blogging software om te zien welke hulp biedt bij het maken van uw podcast.
  • Veel podcasters Internet Archive om hun MP3-bestanden op te slaan. Upload eenvoudig uw podcast te Archive.org en te koppelen aan het MP3-bestand van uw website. Dit bespaart uw bandbreedte en kan bijdragen tot het verminderen van uw maandelijkse web hosting kosten.
  • Bij het uploaden van uw MP3-bestand naar uw webserver, moet u deze uploaden in binaire indeling. In een ander formaat, dan loop je het risico beschadiging van uw dossier.
  • Om uw Audacity-bestand te converteren naar MP3, moet u eerst downloaden van een MP3-encoder. Audacity vraagt ​​u een MP3-encoder, zoals LAME is de eerste keer dat u probeert een bestand naar MP3-formaat exporteren installeren. Daarna zal het automatisch omzetten naar MP3 omdat je al de LAME MP3-encoder zal hebben geïnstalleerd.